Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα


 Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα, Πέμπτη λόγω των δυτικών ανέμων που θα διώξουν τη σκόνη.

Αισθητή είναι σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα και για το φαινόμενο αυτό που προκαλεί αρκετά προβλήματα στους πολίτες μίλησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος δείχνοντας χαρακτηριστικές εικόνες όπως τις κατέγραψε ο δορυφόρος της ΝASA.

«Το πόσο σκόνη έχει υπάρχουν σταθμοί που το μετρούν», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την πυκνή σκόνη από την Αφρική που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως είπε, μέσα στην ημέρα η σκόνη θα φύγει από παντού καθώς οι δυτικοί άνεμοι που αναμένονται θα τη διώξουν σταδιακά. Μάλιστα, στα δυτικά της χώρας, ο αέρας έχει ήδη καθαρίσει.

«Ήδη στο Ιόνιο έχουν επικρατήσει δυτικοί άνεμοι» τόνισε ενώ όπως είπε το ερώτημα είναι εάν θα βρέξει στην Αττική το πρωί με αποτέλεσμα να υπάρχει λασποβροχή. Οι εικόνες από την σκεπασμένη με σκόνη Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηριστικές.

Μαρουσάκης: Νέο επεισόδιο σκόνης την ερχόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης βρίσκεται σε εξέλιξη για να αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από το απόγευμα μέχρι το νέο επεισόδιο στις αρχές της άλλης εβδομάδας που δείχνει ευτυχώς πιο ήπιο.

«Κατά τα λοιπά υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχών τα κυριότερα στοιχεία των επόμενων ημερών» τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «το έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας, προς την περιοχή της Κρήτης. Από το απόγευμα και στη συνέχεια, περιμένουμε μία σταδιακή υποχώρηση αυτού του έντονου φαινομένου αφρικανικής σκόνης».

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές περιοχές καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται θα φέρει βορειοδυτικούς ανέμους, που θα μετατοπίσουν το φαινόμενο προς τα ανατολικά, την Τουρκία και την Κύπρο.

Δείτε LIVE την εξέλιξη του φαινομένου:

ΠΗΓΗ


Νεότερη Παλαιότερη