Φάμελλος: Η Ανώτατη Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα

 


Τη θέση ότι η Ανώτατη Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα αποτύπωσε στην ομιλία του στο βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτκής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. 

«Οι νέοι και οι νέες είναι έξω στους δρόμους. Συλλαλητήρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Διαδηλώνουν για το δικαίωμα στην Παιδεία, το δικαίωμα στη γνώση. Οι νέοι και οι νέες διαμαρτύρονται κατά των δικών σας σχεδίων γιατί τους στερείτε τις σπουδές. Τους λέτε ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν αν δεν πληρώσουν. Για να ικανοποιήσετε τα συμφέροντα λίγων ποδοπατείτε τα όνειρα της νέας γενιάς και το Σύνταγμα», τόνισε.

«Να συγκρίνουμε βιογραφικά. Μιλήσατε για τις διαδηλώσεις. Εγώ συμμετέχω σε διαδηλώσεις από το 1981. Κάνουμε καριέρα στις κινητοποιήσεις και στη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Να συγκρίνουμε τις καριέρες. Λέτε για τον κ. Κασσσελάκη ότι σπούδασε στο εξωτερικό αλλά και εσείς που σπουδάσατε», πρόσθεσε.


«Εγώ θέλω να πω κάτι που είναι πάνω από τη συζήτηση που θέλετε να υποβιβάσετε. Το Σύνταγμα του 1975 διατύπωσε ότι η Ανώτατη Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα και οι φοιτητές δεν είναι πελάτες. Τώρα 50 χρόνια μετά έρχεστε και λέτε ότι η Ανώτατη Παιδεία είναι εμπόρευμα και οι φοιτητές είναι πελάτες» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επίθεση κατά της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία τόνισε: «Καταδικάζουμε την επίθεση στην Οδησσό. Προφανώς η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στον ουκρανικό λαό αλλά όχι με όπλα αλλά με διπλωματία».

ΠΗΓΗ

Νεότερη Παλαιότερη