«Πύρινη καταιγίδα» εξαπέλυσε ο Στρατός στο Αιγαίο – Στην Λήμνο ο Αρχηγός ΓΕΣ – Δείτε εικόνες και βίντεο



Με ένα εντυπωσιακό βίντεο, ο Στρατός Ξηράς δείχνει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Πρόκειται για βολές του πυροβολικού με RM-70 και Μ-109 στο πεδίο πετρωτών, στη Ροδόπη.

 Του Χρήστου Μαζανίτη

Πύρινη καταιγίδα στο Αιγαίο από το πυροβολικό του Στρατού Ξηράς. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα καταγράφεται καταιγισμός πυρών στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ροδόπης, από Μονάδες Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) RΜ-70, με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».

Κατά τη διάρκεια των βολών δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία με τα Ραντάρ Aντιολμικού (Α/Ο) – Αντιπυροβολικού (Α/Π), ενώ εκτελέστηκαν διαδικασίες δυναμικής στοχοποίησης με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των υφιστάμενων drones και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «SPERWER».

Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων βολών έλαβε χώρα και διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των συμμετεχουσών Μονάδων ΠΕΠ RM – 70.

Τις βολές παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Παράλληλα, μήνυμα ύψιστης ετοιμότητας στέλνει από την Λήμνο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε μονάδες νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Από 25 έως 26 Απριλίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ) «ΛΗΜΝΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού, επισκέφθηκε Μονάδες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια.

Ο Αρχηγός απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό του Σχηματισμού και το συνεχάρη για το έργο το οποίο επιτελεί.

Νεότερη Παλαιότερη