Καιρός: Οι 10 περιοχές που θα επηρεαστούν από την «Ψυχρή Λίμνη»

 


Μπορεί η ημέρα να άρχισε με ηλιοφάνεια, όμως, η «Ψυχρή Λίμνη» θα φέρει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας με την αστάθεια του καιρού να είναι έντονη έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, «με αστάθεια θα μας αποχαιρετήσει ο Μάιος. Με πολύ καλή ποιότητα αέρα, μπόρες , βοριαδάκι και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 30 βαθμούς θα κυλήσουν οι τελευταίες ημέρες του Μαΐου. Επιπλέον η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στις πόλεις δεν θα πέφτει κάτω από 15 βαθμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ημέρες με την περισσότερη αστάθεια θα είναι σήμερα, Σάββατο 25/5 ,η  Κυριακή 26/5 ,η Τετάρτη 29/5 ,η Πέμπτη 30/5 και λιγότερο η Παρασκευή 31/5.Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι  τα ηπειρωτικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Στις περιοχές αυτές η ημέρα θα ξεκινά με ηλιοφάνεια και  μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να κλείνει ο καιρός και να βρέχει .Θα επηρεαστούν και πόλεις με αυτές τις συνθήκες όπως τα Ιωάννινα, η Τρίπολη , η Λαμία, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πάτρα η ΛιβαδειάΗ Αθήνα και η Θεσσαλονίκη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα. Πάντως τα φαινόμενα δεν προκαλούν ανησυχία».

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρεται και στο φετινό καλοκαίρι αναφέροντας: «Σχετικά με το θερμό καλοκαίρι οι απόψεις από δύο μεγάλα ερευνητικά κέντρα το Αμερικάνικο και το Ευρωπαϊκό συγκλίνουν ότι η θερμοκρασία στην περιοχής μας αυτό το καλοκαίρι  θα κυμανθεί από 0,5 έως 2  βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Να τονίσω όμως το ποσοστό επιτυχίας των κλιματικών μοντέλων δεν είναι πάρα πολύ καλό. Αναμφισβήτητα όμως λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία ζούμε σε όλο και πιο ζεστό περιβάλλον».

Αρναούτογλου: Οι 10 περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα χτυπήσει 10 περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικότερα για την πρόγνωση καιρού από τον Σ. Αρναούτογλου:

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας.

Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες έντονα φαινόμενα θα ξεσπάσουν την Κυριακή 26/5 στις εξής περιοχές:

  • Κιλκίς
  • Φλώρινα
  • Καστοριά
  • Ιωάννινα
  • Καρδίτσα
  • Λαμία
  • Λειβαδιά
  • Κόρινθος
  • Καλαμάτα
  • Τρίπολη

Νεότερη Παλαιότερη