Θεσπρωτία: Σε ετοιμότητα για τις δασικές πυρκαγιές



 Την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας συνεδρίασε ,  Συντονιστικό Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με θέμα:

«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024», κατόπιν προσκλήσεως  του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά.

Παρευρέθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αντιπύραρχος κ. Τσιώπος Κωνσταντίνος , τον οποίο ο Αντιπεριφερειαρχης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων  για την παρουσία του ,  ο οποίος ανέλυσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εκ μέρους του Πυροσβεστικού σώματος και  απάντησε σε ερωτήσεις .

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε αναφορά από τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 , για τα σχέδια οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, και  δόθηκε έμφαση στον καθαρισμό των οικοπέδων και των αγροτεμάχιων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ,  για την Αντιπυρική περίοδο 2024 , θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και σε  άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς.

Ανέφερε ότι υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  , η οποία και θα έχει το συντονισμό ,  θα  αναπτύσσονται οι περιπολίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων .

Επίσης κατά  τις δύσκολες ημέρες με δείκτη αυξημένης επικινδυνότητας και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές να υπάρχουν μηχανήματα ,  χειριστές σε επιφυλακή , εάν δε λαμβάνουν χώρα αδειοδοτημένες πολιτιστικές  εκδηλώσεις να υπάρχει και  πυροσβεστικό όχημα .

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, κ. Ντάσιος,κ. Χρήστου και κ. Μέγγουλης.  

Ακόμη ο Δ/κτης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Τσουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παππάς και ο Δ/κτης του ΑΤ Ηγουμενίτσας κ. Κολιγιώτης, ο Δκτης του 628 Τ.Π. Ανχης (ΠΖ)  κ. Καρράς Ιωάννης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Κοριζής, ο Διοικητής της Π.Υ. Ηγουμενίτσας κ. Πανταζής και Π.Υ. Πάργας κ. Ματακούλης καθώς και στελέχη τους, επίσης η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Θεσπρωτίας κ. Κόκορη Μελίνα.

Επίσης παραβρεθήκαν η Δντρια Δασών Θεσπρωτίας κ. Γιαννακοπούλου, η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρου, η υπεύθυνη του ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας  κ. Δώδα, από τον ΟΛΗΓ ΑΕ ο κ. Νικολάου, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ Μ.Δ. Θεσπρωτίας, ο κ.  Κωνσταντίνης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Καλόγερος, από το ΕΚΑΒ ο κ. Κατσιμάνης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ο κ. Βασιλειάδης καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας κ. Λιούτσης και της Θηροφυλακής κ. Τσάνης.




Νεότερη Παλαιότερη