Ολοκλήρωση δράσης πρόληψης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΗγουμενίτσαςΆλλη μία δράση πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε από τις 13/5/2024 έως και τις 15/5/2024, αφορούσε σε δωρεάν υπερηχογράφημα για την έγκαιρη διάγνωση του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Εξετάστηκαν συνολικά 60 πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 3 από αυτούς παραπέμφθηκαν για παρακολούθηση και περαιτέρω διερεύνηση.  

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προαγωγής της υγείας ενώ έχουμε ήδη προγραμματίσει την επανάληψη της δράσης μέσα στους επόμενους μήνες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας για την υποστήριξή του και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες ιατρούς, την καρδιολόγο κα Καραμίντζιου και τους ακτινοδιαγνώστες κ. Παπαχαραλάμπους και κ. Μαντζούκη, χωρίς την βοήθεια των οποίων η δράση δε θα ήταν δυνατή.   

Νεότερη Παλαιότερη