Φάμελλος στη Βουλή: Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια – «Πυροτέχνημα» η επιστολή στην Φον Ντερ Λάϊεν

 «Πυρά» εναντίον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντάς του ότι κρυβόταν από τη Βουλή.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια, θα υπερασπιστούμε την κοινωνία. Ό, τι και να κάνετε, εδώ και τρία χρόνια ακούμε τις πιο απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια. Κρύβονται εδώ και τρία χρόνια, μας είπαν ότι είναι εξωγενές πρόβλημα και ότι θα περάσει, μας έλεγαν ότι θα το λύσουμε με το “καλάθι του νοικοκυριού”, το “καλάθι των νόνων”, μετά με τις πινακίδες στο σουπερμάρκετ μετά με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη που πήγαινε και δεν έβλεπε ακρίβεια στα σουπερμάρκετ και με την επινόηση του κυρίου Σκρέκα ότι έρχεται μηδενικός πληθωρισμός. Σήμερα μας λέτε ψέματα ότι το γνωρίζετε. Ξέρετε ότι οι πολίτες ξέρουν από πρώτο χέρι τι πληρώνουν στα σουπερμάρκετ στα πρατήρια καυσίμων», δήλωσε αρχικά.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια διαφυγής. «Γι’ αυτό και βγάλατε το τελευταίο “πυροτέχνημα”, την επιστολή προς την κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Γιατί ξέρετε ότι στις κάλπες θα μετρήσει πολύ η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις τιμές».

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε: «Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει την χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού. Τα υπερκέρδη τα αναγνωρίζετε μόνο όταν σας πιέζει κάποιος. Ποια είναι η αλήθεια για την ακρίβεια; Ότι στα βασικά είδη διατροφής η ακρίβεια είναι τριπλάσια από ότι στην Ευρώπη”. Κορυφώνοντας είπε: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του”.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως: «Θυμάμαι τον κύριο Σκρέκα να επικαλείται μηδενικό πληθωρισμό και τελικά είμαστε πάλι δεύτεροι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό τροφίμων».

«Κάποια στιγμή μας είπατε να αγοράζουμε ελαφρύτερα αρνιά και κατσίκια. Νόμιζα είστε υπουργός, όχι διατροφολόγος», είπε στη συνέχεια.

Νεότερη Παλαιότερη