Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί Δήμου Ηγουμενίτσας και ΔΕΥΑΗ- Υπέρογκα χρέη προς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.



 Πριν λύσει τα προβλήματα με τους έκπτωτους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμη, πολύ σοβαρό.

Οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί εδώ και μερικές ώρες λόγω των οφειλών που έχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης τον περασμένο Αύγουστο ήταν άνω των τριών εκατομμυρίων γεγονός που τότε είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή εξώδικου.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Λώλου είχε συμφωνήσει σε ρύθμιση της οφειλής με μηνιαίες δόσεις των 26.000 ευρώ και αλλαγή παρόχου.

Η ρύθμιση δεν εξυπηρετήθηκε, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρέη πλέον – προς τους δυο παρόχους – αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, ο πάροχος δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της ΔΕΥΑΗ όσο και του Δήμου, ο οποίος ήταν εγγυητής της ρύθμισης.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς η συνέχιση της δέσμευσης των λογαριασμών θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στη δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, επηρεάζοντας αρνητικά την παροχή υπηρεσιών στους δημότες και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Νεότερη Παλαιότερη