Κατασκευή κουζίνας - Λύσεις και προτάσεις για την καινούρια κατοικία σας

 


Η κατασκευή μιας μοντέρνας κουζίνας είναι ένα συναρπαστικό έργο που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και το στυλ. Όσον αφορά την επιλογή των επίπλων κουζίνας,  υπάρχουν πολλές επιλογές  που μπορούν να  διασφαλίσουν ότι ο χώρος θα είναι όμορφος και πρακτικός. 

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για το τι πρέπει να προσέξετε όταν σχεδιάζετε τη σύγχρονη κουζίνα σας.


1. Ντουλάπια κουζίνας


Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε κάθε κουζίνα είναι τα ντουλάπια. Για μια μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε κομψά, μινιμαλιστικά σχέδια ντουλαπιών, χωρίς σκάλισμα και περίεργες μπροσούρες. Τα γυαλιστερά φινιρίσματα ή οι ματ υφές σε ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο ή οι αποχρώσεις του γκρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα μοντέρνα σχέδια. Τα ντουλάπια χωρίς χερούλια με μηχανισμούς push-to-open μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη μοντέρνα αίσθηση και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη. εμφάνιση.


2. Πάγκοι


Η επιλογή υλικού πάγκου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα της κουζίνας σας. Ο χαλαζίας και ο γρανίτης παραμένουν κορυφαίες επιλογές λόγω της αντοχής και της ευκολίας στη συντήρηση. Ωστόσο, για μια πιο avant-garde εμφάνιση, σκεφτείτε υλικά όπως εμφανές τσιμέντο ή ανακυκλωμένο γυαλί. Οι σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν νησίδες που το υλικό επένδυσης προεξέχει και αγκαλιάζει όλη την κατασκευή, δίνοντας την αίσθηση ενός ενιαίου πάγκου που φτάνει στο  πάτωμα. Υπάρχουν διάφορα υλικά που μπορούν να διαμορφωθούν, ανάλογα με το στυλ που θέλουμε, όπως το corrian   και το ενισχυμένο μπετό.


3. Φωτισμός


Ο φωτισμός είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με την διάθεση και τη χρηστικότητα της κουζίνας σας. Σήμερα, οι σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν έναν συνδυασμό από φώτα για διαφορετικούς σκοπούς. Τα χωνευτά φωτιστικά οροφής παρέχουν λευκό φωτισμό, ενώ τα κρεμαστά φωτιστικά πάνω από την νησίδα ή χώρους εστίασης προσφέρουν εστιασμένο φωτισμό εργασίας. Ο φωτισμός κάτω από το ντουλάπι όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργικότητα, αλλά προσθέτει επίσης ατμόσφαιρα και βάθος στο χώρο.


4. Καθίσματα


Οι μοντέρνες κουζίνες https://mathios.com.gr/product-category/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%82/ συχνά ενσωματώνουν μια νησίδα ή ένα μπαρ που λειτουργεί ως χώρος για την προετοιμασία ή το σερβίρισμα  τους γεύματος. Επιλέξτε σκαμπό  ή καρέκλες με κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό. Υλικά όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας,  χυτό πλαστικό ή  δέρμα μπορούν να συμπληρώσουν τη μινιμαλιστική ατμόσφαιρα της μοντέρνας κουζίνας. Τα σκαμπό με ρυθμιζόμενο ύψος προσφέρουν ευελιξία, ιδιαίτερα σε χώρους που χρησιμοποιούνται από άτομα διαφόρων ηλικιών.


5. Συσκευές


Οι ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει να συνδυάζονται άψογα σε μια μοντέρνα κουζίνα, όπου μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας, διατηρώντας το ίδιο  φινίρισμα.  Οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα δίνουν μια κομψή, επαγγελματική εμφάνιση. Σκεφτείτε συσκευές που ταιριάζουν με το στυλ των ντουλαπιών σας. Οι έξυπνες συσκευές προσφέρουν συνδεσιμότητα και βελτιωμένη λειτουργικότητα και αποτελούν επίσης ένα βασικό συστατικό του σύγχρονου σχεδιασμού της  κουζίνας.


6. Backsplash


Το backsplash δεν είναι απλώς μια πρακτική προσθήκη για την προστασία των τοίχων σας από τα πιτσιλίσματα. Αποτελούν  επίσης ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού. Μεγάλες, συμπαγείς πλάκες από μάρμαρο ή μινιμαλιστικά πλακάκια ουδέτερου χρώματος μπορούν να προσφέρουν μια καθαρή και μοντέρνα εμφάνιση. 


7. Δάπεδο


Το δάπεδο σε μια σύγχρονη κουζίνα πρέπει να είναι και ανθεκτικό και όμορφο. Το τσιμέντο, τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους ή ένα πολυτελές δάπεδο από βινυλιο είναι πρακτικές επιλογές που μπορούν να ταιριάζουν καλά σε ένα μοντέρνο σχέδιο. Το δάπεδο θα πρέπει να συμπληρώνει το σχέδιο και την υφή των υπόλοιπων επίπλων κουζίνας.


Νεότερη Παλαιότερη