Πρώτη ανάλυση του Εκλογικού Αποτελέσματος στη Θεσπρωτία: προβάδισμα της Νέας δημοκρατίας με 30% ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Πάνω απο το 65% η αποχή


Με την ενσωμάτωση στο 70,3%, η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος στη Θεσπρωτία δείχνει σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει το 30,63% των ψήφων. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 18,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,05%.


Αναλυτικά τα Ποσοστά:


Νέα Δημοκρατία (ΝΔ): 30,63%

ΠΑΣΟΚ: 18,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 17,05%

ΚΚΕ: 7,29%

Ελληνική Λύση: 6,72%

ΝΙΚΗ: 3,18%

Φωνή Λογικής: 2,41%


Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κρατάει την πρωτοκαθεδρία με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά μόλις 1,45%, δείχνουν να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση συγκεντρώνουν σχετικά ικανοποιητικά ποσοστά.


Η ΝΙΚΗ και η Φωνή Λογικής ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά, ενδεικτικά της στήριξης που λαμβάνουν από ένα μικρότερο κομμάτι του εκλογικού σώματος της Θεσπρωτίας.


Συγκριτική Ανάλυση με τις Εθνικές Εκλογές:


Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει 43,33% στη Θεσπρωτία, σημειώνοντας πτώση 12,7 ποσοστιαίων μονάδων στις τρέχουσες εκτιμήσεις. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το δεύτερο κόμμα στη Θεσπρωτία με ποσοστό 19,13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 15,07%. Η τρέχουσα εκτίμηση δείχνει μετακίνηση ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ΠΑΣΟΚ πλέον προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,45%.


Αποχή:


Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η υψηλή αποχή, η οποία ανέρχεται στο 66,61%. Αυτή η αποχή μπορεί να έχει επηρεάσει τα αποτελέσματα και την κατανομή των ψήφων μεταξύ των κομμάτων.



Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς θα επιβεβαιώσουν ή θα ανατρέψουν τις τρέχουσες εκτιμήσεις, δίνοντας την τελική εικόνα της εκλογικής προτίμησης των πολιτών στη Θεσπρωτία.

Νεότερη Παλαιότερη