Κυκλοφοριακή Ασφυξία στην Ηγουμενίτσα



Η Ηγουμενίτσα αντιμετωπίζει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων, της έλλειψης χώρων στάθμευσης και της απουσίας ενός περιφερειακού δρόμου. Αυτά τα ζητήματα κάνουν την καθημερινή μετακίνηση δύσκολη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.


Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι συχνή στην Ηγουμενίτσα, ειδικά στους κεντρικούς δρόμους και τις ώρες αιχμής.  Επιπλεον, δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης. Αυτό αναγκάζει τους οδηγούς να διπλοπαρκάρουν δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα κυκλοφορίας και κινδύνους για τους πεζούς.



Για να λυθεί το πρόβλημα, προτείνεται η κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου που θα μπορούσε να μειώσει την κίνηση στο κέντρο. Επιπλέον, η δημιουργία περισσότερων και οργανωμένων χώρων στάθμευσης θα μπορούσε να μειώσει το  παράνομο παρκάρισμα. Πιο συχνά και αξιόπιστα δρομολόγια δημόσιων συγκοινωνιών θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάγκη για ιδιωτικά αυτοκίνητα. Τέλος, οι εκστρατείες για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σωστή χρήση του αυτοκινήτου και του παρκινγκ θα βοηθήσουν σημαντικά.


Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ηγουμενίτσα απαιτούν συντονισμένες λύσεις από ολους του εμπλεκομένους φορείς προκειμένου  να γίνει πιο λειτουργική και άνετη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker