«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ: «Πυρ ομαδόν» πράσινων στελεχών κατά Ανδρουλάκη – Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη



 «Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον απόηχο των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Τα μαχαίρια βγήκαν και πλέον τίθεται ανοιχτά θέμα ηγεσίας, με πράσινα στελέχη να ρίχνουν ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη για την τρίτη θέση που έλαβε το κόμμα στις ευρωκάλπες.

Η επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με την οποία τίθεται θέμα ηγεσίας και με την οποία ζητεί να συγκληθούν άμεσα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης έως το τέλος του έτους, οδηγεί σε μια «θρυαλλίδα» εξελίξεων. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «χρειάζεται ένα restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Οι γκρίνιες στο «πράσινο» στρατόπεδο άρχισαν από το ίδιο βράδυ των Ευρωεκλογών με διάφορες δηλώσεις στελεχών να είναι τροχιοδεικτικές της δυσαρέσκειας που υπήρξε για το ποσοστό του 12,72% στην κάλπη. Πολλοί είναι εκείνοι που χρεώνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν κατάφερε να ισχυροποιήσει τον ρόλο του και ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος να είναι το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, χάνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου την επομένη των Ευρωεκλογών σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «δεν μπορώ να χωνέψω ότι χάσαμε από τον Κασσελάκη».

Επίσης χρεώνουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι χάθηκε μια ευκαιρία την ώρα που η ΝΔ έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στο 14,9%, να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο για την ανασύνταξη και την ενίσχυση της Κεντροαριστεράς. Όπως λένε το ΠΑΣΟΚ χωλαίνει να εκφράσει τον χώρο ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο από αυτή, παρά τη μικρή άνοδο, μόλις 0,95% του ποσοστού του.

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε την επιστολή Κωνσταντινόπουλου ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος είπε ότι «πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος», ενώ θέμα ηγεσίας θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα τονίζει ότι «οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα» και προσθέτει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker