Φωτιά στην Πρέβεζα: Καίει σε δασική έκταση - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα




Μια μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή της γέφυρας Καλογήρου του Δήμου Ζηρού. Στο συμβάν επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 21 υδροφόρα οχήματα που έχουν κινητοποιηθεί από όλη την Ήπειρο. Επιπλέον, έχουν σταλεί δύο ομάδες από την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Συνολικά, περίπου 80 πυροσβέστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ελέγξουν την πυρκαγιά και να περιορίσουν τις ζημιές. Επίσης , επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος.


Την επιχείρηση συντονίζουν ο Υποστράτηγος Μπόκας Χριστόφορος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Ηπείρου, Τσιώπος Κωνσταντίνος. Η παρουσία των υψηλόβαθμων αξιωματικών υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.


Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς και της δυσκολίας κατάσβεσής της, ζητήθηκε σύνδρομη από όμορες περιφέρειες. Ειδικότερα, αναμένονται ενισχύσεις από τις γειτονικές περιοχές, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν ήδη στην περιοχή.


Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε το 112, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής για να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η εξέλιξη της πυρκαγιάς παρακολουθείται στενά και αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις για την πορεία των επιχειρήσεων. 

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker