Υψηλές για την ώρα θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ηγουμενίτσα το βράδυ της Πέμπτης (25/7), με τον υδράργυρο να παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου ακόμα και μετά τις 23:00.
Η ζέστη παραμένει αισθητή και η ατμόσφαιρα βαριά, χωρίς ίχνος δροσιάς, προκαλώντας δυσφορία στους κατοίκους και τους επισκέπτες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Παρότι σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία υποχωρεί αισθητά μετά τη δύση του ηλίου, στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας οι συνθήκες θυμίζουν ακόμη… μεσημέρι.
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία θερμής αέριας μάζας που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και καθυστερεί τη φυσιολογική πτώση της θερμοκρασίας τις νυχτερινές ώρες.
Οι πολίτες συνιστάται να παραμένουν ενυδατωμένοι, να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση σε εξωτερικούς χώρους και να προτιμούν δροσερά περιβάλλοντα, όπου αυτό είναι εφικτό.