Type Here to Get Search Results !

  

 


 


 


Λώλος κατά δημάρχου: «100.000 ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες — Τι συμβουλεύεστε;»



Έντονη αντιπαράθεση εκδηλώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο, Γιάννη Λώλο, να στρέφεται με σφοδρότητα κατά της δημοτικής αρχής. Αφορμή στάθηκε εισήγηση που περιλαμβάνει δαπάνη 100.000 ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες, θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.


Ο κ. Λώλος, με σαφή και καίριο λόγο, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για κακή διαχείριση των πόρων και προτεραιότητες που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνετε 100.000 ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες και να μην μπορείτε να διαθέσετε 20.000 ευρώ για να αποκαταστήσετε έναν δρόμο. Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη», τόνισε.


Αμφισβήτησε με σθένος την αναγκαιότητα της ανάθεσης σε εξωτερικούς συμβούλους, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος διαθέτει επαρκές προσωπικό με μηχανικούς και Τμήμα Προγραμματισμού ικανά να αναλάβουν τα έργα αυτά.

«Τι ακριβώς προσφέρουν αυτοί οι σύμβουλοι που δεν μπορεί να το κάνει η ίδια η υπηρεσία;» διερωτήθηκε ρητά.


Υπενθύμισε ότι επί της δικής του θητείας, δεν υπήρξε καμία ανάθεση έργων ή προτάσεων μέσω εξωτερικών συνεργατών, είτε στο ΣΦΑΚ είτε στο Πράσινο Ταμείο.

«Όλα γίνονταν με δικές μας δυνάμεις και χωρίς έξοδα για συμβουλευτικές υπηρεσίες», ανέφερε.


Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την παρούσα κατάσταση, παρά τη θετική διάθεση που έχει να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής:

«Με κάνει λύπη μου, γιατί πάντα ήμουνα θετικός και το έχω πει ότι θα συμβάλλω προς τη θετική κατεύθυνση από αυτή τη θέση που είμαι. Αλλά βλέπω να γίνονται πράγματα που ξεφεύγουν. Δεν γίνεται να δίνετε τόσα για συμβουλευτικές υπηρεσίες και να μην ξέρουμε τι ακριβώς συμβουλεύετε. Τι ακριβώς συμβουλεύετε;»


Καυτηρίασε επίσης την αντίληψη που διαδίδεται στο κοινό ότι «ο Δήμος δεν έχει χρήματα», τονίζοντας ότι το κράτος έχει ήδη χορηγήσει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1.800.000 ευρώ, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση και την επικοινωνιακή πολιτική της δημοτικής αρχής.

«Αυτή η αντίφαση πρέπει να εξηγηθεί στους δημότες», υπογράμμισε.


Η τοποθέτηση του κ. Λώλου προκάλεσε απάντηση από τον δήμαρχο κ. Νταή, ο οποίος τόνισε ότι το ΣΒΑΚ δεν είναι χρηματοδοτικό εργαλείο αλλά ένα σχέδιο αστικής κινητικότητας, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από άλλες πηγές, όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο ότι δεν έχει πλήρη εικόνα των δεδομένων, λέγοντας:

«Εννέα χρόνια δήμαρχος και δεν ξέρετε τα πράγματα. Περάσατε και δεν ακουμπήσατε τίποτε. Μάθετε πρώτα τι κάνατε. Έλεος πια…».


Ο κ. Λώλος ανταπάντησε, τονίζοντας ότι αναφερόταν στα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΣΒΑΚ και στις χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο και το ΠΕΠ, επιμένοντας ότι η υπηρεσία Προγραμματισμού μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς αυτά τα έργα χωρίς εξωτερικούς συμβούλους.







«Η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματά της και να απαιτεί υπευθυνότητα από όσους τα διαχειρίζονται», κατέληξε.


Top Post Ad


Bottom Post Ad