Type Here to Get Search Results !

  

 


 


 


Ηγουμενίτσα: Φθορές στο γεφυράκι του ποδηλατόδρομου – Ζητείται παρέμβαση

 


Προβληματισμό προκαλεί η εικονα που  παρουσιάζει το γεφυράκι στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία, με εμφανές άνοιγμα στο δάπεδο και σημάδια φθοράς που παραπέμπουν σε έλλειψη συντήρησης εδώ και αρκετά χρόνια.

Το μεταλλικό κατάστρωμα του γεφυριού εμφανίζει κενά και ανομοιομορφίες, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους πεζούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τον ποδηλατόδρομο για άθληση και αναψυχή. Το άνοιγμα στο σημείο σύνδεσης των μεταλλικών πλακών μπορεί να προκαλέσει πτώση, τραυματισμό ή ζημιές σε ποδήλατα, ιδιαίτερα σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας.

Ο ποδηλατόδρομος αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους περιπάτου της πόλης, τόσο για κατοίκους όσο και για επισκέπτες. Η εικόνα αυτή δεν συνάδει με τη σημασία του έργου ούτε με τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει ως υποδομή ήπιας μετακίνησης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Πέρα από την άμεση ανάγκη επισκευής, τίθεται πλέον ζήτημα συνολικής αντικατάστασης του γεφυριού ή ουσιαστικής ανακατασκευής του, με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και αντοχής στον χρόνο. Η φθορά που παρατηρείται δείχνει ότι οι παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα δεν επαρκούν.

Η τακτική συντήρηση των δημοσίων υποδομών δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν την ασφάλεια πολιτών. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα και να διασφαλίσει ότι ο ποδηλατόδρομος της Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ένας ασφαλής και λειτουργικός χώρος για όλους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad


Bottom Post Ad