Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα

0
dav

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας στη νέα του μορφή να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη.

Πρόκειται για έργα που έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου, σκοπός το παραλιακό μέτωπο να γίνει προορισμός για τους πολίτες της Ηγουμενίτσας και όχι μόνο. Με τις παρεμβάσεις, η Ηγουμενίτσα ως παραθαλάσσια πόλη, στρέφει το  «πρόσωπό» της προς τη θάλασσα.

Ήδη έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις, όπου περιλαμβάνονται:

 • η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της παραλίας
 • η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), καθώς και το μέτωπο όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου

Η νέα παρέμβαση, βάση της 134/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και της 8048/02-11-2018 Διακήρυξης περί διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αφορά «Εργασίες ανάπλασης στον Παλαιό Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης  με την ανάδοχο εταιρεία στις αρχές Απριλίου, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων (4) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η δαπάνη για το έργο ανέρχεται στα 95.798,15 € πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για εργασίες στο παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος που βρίσκεται στον Παλαιό Λιμένα της πόλης, έναντι του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

 • Δημιουργία πεζόδρομου, καθώς και παράλληλη φύτευση (από την παραλιακή οδό προς την θάλασσα)
 • Φύτευση νησίδων parking και λοιπών σημείων
 • Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές εργασίες για τον φωτισμό και την άρδευση του χώρου
 • Κατασκευή ξύλινων καθιστικών
 • Κατασκευή πεζόδρομου:
  • από το parking του Ο.Λ.ΗΓ. έως το parking της Αστυνομίας και θα ενώνεται με τον υπάρχοντα πεζόδρομο
  • από το πέρας του νέου ποδηλατοδρόμου στο Πάνθεον (είσοδο Τελωνείου) έως το parking Ο.Λ.ΗΓ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here