Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: « Για την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη»

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα, προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, με αποτέλεσμα να δομείται ένα αρνητικό αφήγημα για το μέλλον της και να ενισχύονται τα υπόγεια ρεύματα στις κοινωνίες της, που αμφισβητούν την Ενωμένη Ευρώπη και που εστιάζουν στα «κατασκευαστικά της σφάλματα» και τις στρεβλώσεις της, υποβαθμίζοντας τη μεγάλη κληρονομιά της.

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων και για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού. Η ατζέντα είναι κοινή, όπως και οι αποφάσεις. Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, αφορά την Ελλάδα, αλλά περνάει μέσα από την Ευρώπη. Οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της, ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, που δυστυχώς είναι ήδη ορατές, περνούν και πάλι μέσα από την Ευρώπη. Το ίδιο και τα θέματα οικονομίας, ασφάλειας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όμως, επιλέγοντας μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στέλνουμε και ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα στον Πρωθυπουργό που είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του στο Μαξίμου και στηρίζεται σε μια εύθραυστη ισορροπία. Που κάνει πως δεν καταλαβαίνει τα μηνύματα της κοινωνίας ότι  ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής, η ώρα των εκλογών, η ώρα η χώρα να αποκτήσει μια υπεύθυνη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να δώσει μεγάλους αγώνες στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα προκύψουν για την Ελλάδα νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες απειλές και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και τοποθέτηση με σαφήνεια, πειστικότητα και πυγμή, αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, σοβαρό και ισχυρό λόγο και χτίζοντας νέες συμμαχίες.

Γιατί η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Γιατί η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας, αλλά είναι και το κοινό μας μέλλον.

Έχοντας ως όραμά μου να δω την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.

Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να αγωνιστώ για τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Με καθαρή φωνή, να δώσω τη μάχη δυνατά για την Ελλάδα  και μαχητικά για τους Έλληνες.

Επίσης, θα αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μας στην ψηφιακή εποχή, με έμφαση στις ευκαιρίες απασχόλησης, προκειμένου οι νέοι μας να έχουν σύγχρονες και καλά αμειβόμενες δουλειές στον τόπο μας. Η στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητά μου, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στον τόπο τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους και να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία.

Με τη δύναμη των πολιτών θα αγωνιστώ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για όλα τα παραπάνω που αγγίζουν άμεσα τις ζωές όλων μας, την καθημερινότητα και το μέλλον.

* Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here