Δημήτρης Πάκος: «Στηρίζουμε τους εργαζομένους στα ΚΗΦΗ του Δήμου μας»

0

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης των Προνοιακών Δομών, επισκέφθηκε τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους και ωφελούμενους.

Ο κ. Πάκος κατά τη διάρκεια των συνεχών επαφών του με τα ΚΗΦΗ Πέρδικας και Πλαταριάς, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων, αλλά και να συζητήσει για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Δομών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες εξυπηρετούν πλήθος ηλικιωμένων ατόμων μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λ.π), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα του ηλικιωμένου που έχει αναλάβει.
Οι υπηρεσίες των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που παρέχονται δωρεάν είναι οι εξής:
 Ιατρική-Νοσηλευτική φροντίδα
 Συμβουλευτική στήριξη
 Φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης
 Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πάκος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Οι Δομές των ΚΗΦΗ, ανήκουν στην οικογένεια των Προνοιακών Δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας που στηρίζουμε ξεκάθαρα με σεβασμό τόσο στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όσο και στους ίδιους τους εργαζομένους.
Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη κιόλας στιγμή δώσαμε ώθηση στις Προνοιακές Δομές του Δήμου μας καταφέρνοντας την εύρυθμη λειτουργία τους και δίνοντας έμφαση στη σταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους.
Δεν πρόκειται ούτε στιγμή να σταματήσουμε να στηρίζουμε το σημαντικό έργο των εργαζομένων και σε αυτές τις Δομές καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αλλά και τη μόνιμη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here