Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωσης των μέτρων

0

Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση περιέγραψε τις εκλογές της ερχομένης Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Την επόμενη Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά με την πόλωση που επέλεξε η αντιπολίτευση να διεξαχθεί αυτή η αντιπαράθεση, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή εντολή ακύρωσής τους. Διότι αν επιβεβαιωθούν όσοι δεν πιστεύουν αυτά τα μέτρα είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα δούμε πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι το σχέδιό της «είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων».

«Ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται –ό,τι και να του λένε οι πολιτικο- αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική και νέων μέτρων ελάφρυνσης ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοση της οικονομίας ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι πρόσφατες παροχές έχουν προεκλογικό χαρακτήρα παραπέμποντας στα πρόσφατα στατιστικά δεδομένα ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT για την ελληνική οικονομία που όπως είπε, επέτρεψαν τη λήψη αυτών μέτρων.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here