Σε γκαράζ, παμπ και αεροδρόμια ψηφίζουν σήμερα Βρετανοί και Ολλανδοί (φωτογραφίες)

0

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές άνοιξαν επισήμως σήμερα το πρωί στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρώτες χώρες που ψηφίζουν στις εκλογές αυτές που διεξάγονται έως την Κυριακή. Ο καλός καιρός ευνοεί την έλευση των ευρωψηφοφόρων στις κάλπες, οι οποίες έχουν στηθεί σε ασυνήθιστα, για τα ελληνικά δεδομένα, μέρη. 

Παρά το Brexit, οι βρετανοί ψηφοφόροι θα εκλέξουν στις εκλογές αυτές 73 ευρωβουλευτές. Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το Κόμμα του Μπρέξιτ υπό τον Φαράζ θα εξασφαλίσει από το 30 ως το 40% των ψήφων, ξεπερνώντας το άθροισμα των ποσοστών των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, των Συντηρητικών και των Εργατικών.

Η ψηφοφορία στην Ολλανδία παρακολουθείται με προσοχή στην Ευρώπη καθώς η άνοδος των λαϊκιστών που αναμένεται σ’ αυτές τις ευρωεκλογές θα μπορούσε να αρχίσει από τη χώρα αυτή, όπου ένα ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα που αμφισβητεί την οφειλόμενη στον άνθρωπο κλιματική αλλαγή είναι επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις

Εκλογικό τμήμα έχει στηθεί στην παμπ του κεντρικού Λονδίνου Anglesea Arms, για ψήφο και μπύρα. 

Πινακίδα που δείχνει το ελογικό κέντρο στο νέο αεροδρόμιο Lelystad στην Ολλανδία. 

Ο νέος αερολιμένας δεν χρησιμοποιείται ακόμη, αλλά ο τερματικός σταθμός άνοιξε σήμερα  ως εκλογικό κέντρο για τις ευρωεκλογές.

To γκαράζ ενός σπιτιού στο νότιο Croydon της Βρετανίας έχει μετατραπεί σε εκλογικό τμήμα για τους γείτονες. 

Ευρω – κάλπες έχουν στηθεί στον κεντρικό σταθμό τρένων του Άμστερνταμ. 

Εκλογικό κέντρο περιμένει τους ευρω – ψηφοφόρους ακόμα και μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (St James’ Church) στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Κάλπη έχει στηθεί ακόμα και μέσα στο ναυτικό μουσείο Kromhout στο Άμστερνταμ.

 

 

 

 

 


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here