Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα υποψήφιοι δήμαρχοι

0

Στο 17ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό, αλλά τη λογική.

«Σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη. Μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν πολίτες. Ψηφίζω σε μια γειτονιά με μεγάλα προβλήματα ασφάλειας. Καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα που τα ζουν καθημερινά οι κάτοικοι. Είναι και ο άθλιος ΟΑΣΘ, η καθαριότητα. Όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες την ώρα που θα ψηφίσουν. Πρέπει να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό, αλλά τη λογική, δίνοντας δυνατό ποσοστό στην παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θέσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι «σήμερα κλείνει ένας όμορφος αγώνας που δώσαμε με αξιοπρέπεια». «Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυριζουν την πλάτη σε δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσην την πόλη για δεκαετίες. Εμείς με την ψήφο μας παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εύχομαι και πιστεύω ότι οι Θεσσαλνικείς θα εμπιστευτούν την πρότασή μας όπως της αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι στον δήμο της Αθήνας έλαβε χώρα «μία πολιτισμένη προεκλογική καμπάνια» από όλους τους υποψηφίους, η οποία έβαλε «τον πήχη ψηλά για το πως πρέπει να γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις», λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Είναι πολύ σημαντικό να δείξει η Αθήνα ένα διαφορετικό παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού και αυτό το πετύχαμε», προσέθεσε.

Επίσης, ανέφερε ότι «ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για κόμματα ούτε για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση», καθώς και ότι «στα χέρια του επόμενου δημάρχου είναι μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό για την παράταξη του «είναι να ζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας».

«Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα δεν ψηφίζω απλά σε ένα εκλογικό κέντρο, αλλά σε ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου και νομίζω θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία Αθήνα πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή μία Αθήνα αντιφασιστική», προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο εκλογικό κέντρο Πειραιά, κάνοντας λόγο για «έναν Πειραιά για όλους και όχι για λίγους».

«Σε αυτό το σχολείο έγινα αυτό που είμαι σήμερα», δήλωσε ο κ. Μπελαβίλας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, και αφιέρωσε στην οικογένειά και τους δασκάλους του «τη σημερινή δημοκρατική ψήφο». «Η δημοκρατική ψήφος που στοιχίζεται δίπλα στις υπόλοιπες δημοκρατικές ψήφους που θα αλλάξουν τον Πειραιά. Έναν Πειραιά για όλους και όχι για λίγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» έφθασε στο εκλογικό κέντρο με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μώραλης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι κορυφαία στιγμή σε μια δημοκρατία, για τη χώρα, για την πόλη μας. Μια σημαντική μέρα. Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παράλληλα με τα προβλήματα που έχουμε, λόγω του ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέσσερις κάλπες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται λίγο ο κόσμος ώσπου να ενημερωθεί. Νομίζω ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Όσον αφορά τον Πειραιά, οι Πειραιώτες θα δώσουν την ψήφο τους στον “Πειραιά Νικητή”, την εμπιστοσύνη τους, όπως και πριν από πέντε χρόνια το 2014, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε, να συνεχίσουμε την ανάπτυξη που φέραμε στην πόλη και για έναν Πειραιά νικητή, για έναν Πειραιά με αισιοδοξία, έναν Πειραιά της προόδου».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here