«Οχι» του Vox σε συνεργασία με Λεπέν – Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο

0


Ο ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Vox, το 2014, Σαντιάγο Αβασκάλ.

Οι τρεις ευρωβουλευτές που εξέλεξε το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν πρόκειται να προσχωρήσουν στην ίδια ευρωομάδα με αυτή του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και της ιταλικής Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι,όπως ανακοίνωσε χθες o Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρας, στέλεχος του κόμματος.

«Είναι απίθανο», οι ευρωβουλευτές του Vox να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη, της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι, τόνισε ο Εσπινόσα, προσθέτοντας πώς «υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν».

Οι πολιτικές προτιμήσεις του Vox το προσεγγίζουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ERC), όπου συμμετέχει και το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, Νόμος και Δικαιοσύνη, το οποίο έχει ανακαλέσει στην τάξη η Ε.Ε. για τις επιθέσεις του κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση δύο παραμέτρους: την τύχη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που απαριθμείται ακόμη μεταξύ των δυνάμεων ΕΛΚ και την θέση των φλαμανδών εθνικιστών, που όμως είναι σύμμαχοι του Καταλανού αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν και ανήκουν επίσης στο ERC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Pais, El Publico


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here