Τιμήθηκε ο Κλίντον στο Κόσοβο

0


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον συζητάει με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι στην Πρίστινα. Είκοσι χρόνια μετά την αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων, που εγγυήθηκαν την απόσχιση της τότε γιουγκοσλαβικής επαρχίας, ο Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ τιμήθηκαν από τις Αρχές του Κοσόβου με το βραβείο του Τάγματος της Ελευθερίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Το βραβείο του Τάγματος της Ελευθερίας απένειμε το Κόσοβο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για τον ρόλο του στον τερματισμό του πολέμου, πριν από 20 χρόνια. Ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι απένειμε τη διάκριση στον Κλίντον, ευχαριστώντας τον για τη συνδρομή του στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της ελευθερίας.

Ο Κλίντον, η πρώην ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ και άλλοι πολιτικοί αναμένεται να συμμετάσχουν στη σημερινή τελετή για τα 20 χρόνια από την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στη χώρα, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι διώξεις Αλβανών από σερβικές δυνάμεις στο Κόσοβο, την πάλαι ποτέ σερβική επαρχία. Η νατοϊκή επιχείρηση που διήρκεσε 78 ημέρες τερμάτισε τη σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους. «Πάντα θα είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ όταν χρειαζόσασταν βοήθεια», είπε ο Κλίντον κατά την απονομή.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here