Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Με λαμπρότητα η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου

0

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθος πιστών,εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς , η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπότση Σταυρούλα, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κάτσιος Νίκολαος και Τάτσης Δημήτρης. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Εικόνος του Αγίου Δονάτου εντός της πόλεως της Παραμυθιάς .

Αξίζει να σημειωθεί ότι τμήμα του ιερού λειψάνου του αγίου Δονάτου επέστρεψε στην Παραμυθιά τον Σεπτέμβριο του 2000, με όλη την Θεσπρωτία να υποδέχεται τον άγιό της, σε μια μέρα που έμεινε χαραγμένη στις μνήμες και στις καρδιές του κόσμου, μετά από μεγάλη προσπάθεια και με την καταλυτική συνεισφορά του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Τίτου και εναποτέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δονάτου.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες: 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here