Πυραμίδα από παπούτσια στο Παρίσι κατά των βομβαρδισμών αμάχων (βίντεο – φωτογραφίες)

0


Φωτογραφία από τον λογαριασμό της ΜΚΟ Handicap International France στο Twitter @HI_france

Μια πυραμίδα από παπούτσια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας: με το σύνθημα «ρίξτε παπούτσια όχι βόμβες», η ΜΚΟ Handicap international κάλεσε σήμερα τους Παριζιάνους να πάνε να πετάξουν τα παπούτσια τους για να διαμαρτυρηθούν για τους βομβαρδισμούς αμάχων στις εμπόλεμες ζώνες.

Καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, 90 άμαχοι είναι θύματα «αδιάκριτων βομβαρδισμών», σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Στις αστικές ζώνες, που είναι σήμερα θέατρο συγκρούσεων, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 92% των θυμάτων» επισημαίνει η Handicap international, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΜΚΟ πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή επίσημου αιτήματος, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές ώστε να ασκήσει πιέσεις στα κράτη.

«Περίπου 12 χώρες εργάζονται για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής δήλωσης κατά των βομβαρδισμών στις αστικές περιοχές, την οποία θα στηρίζει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η Γαλλία απουσιάζει» κατήγγειλε η οργάνωση.

«Παρακολουθούμε όλα τα κράτη που δεν σέβονται το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ξαβιέ ντι Κρες ντε Βιλνέβ, ο διευθυντής της οργάνωσης στη Γαλλία, αναφέροντας ως παράδειγμα «τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη».

Η Handicap international ενεργοποιείται κυρίως στο Ιράκ, όπου συμμετέχει σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, πρόληψης και της παροχής βοήθειας στα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here