Οι μετακινήσεις του μέλλοντος από την BMW

0

Πώς θα μετακινούμαστε το μέλλον; Το BMW Group Design ήδη προετοιμάζει το έδαφος για την εμπειρία της Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης (Sheer Driving Pleasure) στο μέλλον. Οι καινοτόμοι τομείς Αυτόνομης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Εξηλεκτρισμού και Υπηρεσιών (Autonomous Driving, Connectivity, Electrification & Services ή πιο απλά ACES) ανοίγουν το δρόμο για νέες ευκαιρίες και εμπειρίες και ταυτόχρονα, προαναγγέλλουν μία επαναστατική αλλαγή στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Το Group θεωρεί τη σχεδίαση κινητήρια δύναμη για το μέλλον: Αυτή δίνει μορφή σε καινοτομίες και υπόσταση σε τεχνολογίες. Η σχεδίαση έχει επίσης τη δύναμη να υπερβαίνει τα όρια του εφικτού και να κάνει πραγματικότητα φιλόδοξες ιδέες. Είναι κάτι το οποίο έχει επιβεβαιώσει η γερμανική εταιρία με την πρώτη X5, που εγκαινίασε την κατηγορία SUV, με το iDrive Controller, που δίνει το παρών σε όλα σχεδόν τα οχήματα σήμερα με κάποιο τρόπο, και με τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Όλα ήταν τα πρώτα στο είδος τους και στιγμάτισαν τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Στο μέλλον, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν αυτόνομη (EASE Mode) ή ενεργή οδήγηση (BOOST Mode). Τα προγράμματα EASE και BOOST αποτελούν τη βάση για τη σχεδίαση όλων των μελλοντικών BMW. Με λίγα λόγια, το concept είναι: «EASE your Life – BOOST your Moment».

Οι εμπειρίες EASE και BOOST αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες του Group Design και αποκαλύπτουν τη φιλοσοφία των μελλοντικών προϊόντων: Σχεδίαση δεν σημαίνει μόνο επιλογή σχημάτων και γραμμών, ενώ το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα όχημα. Μπορεί να είναι ένας χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αυτοσυγκέντρωση. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο οδήγησης, με τους πελάτες να βιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά από μία νέα διάσταση.

Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα νέο είδος ζωτικού χώρου αφιερωμένου σε ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες. Η BMW επιστρατεύει καινοτομίες ACES σε όλες τις μορφές τους για να δημιουργήσει αυτό το βιωματικό χώρο.

EASE your Life – BOOST your Moment

Αυτούς τους δύο διαφορετικούς, μελλοντικούς κόσμους εμπειριών ενσαρκώνουν σήμερα δύο πρωτότυπα Vision Οχήματα: το BMW Vision iNEXT, που αποκαλύφθηκε το 2018, και το νέο Vision M NEXT. Το καθένα αντιπροσωπεύει μία πρωτότυπη υλοποίηση των μελλοντικών κόσμων με εμπειρίες μέσω των EASE (Vision iNEXT) και BOOST (Vision M NEXT).

Το EASE επικεντρώνεται στην εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης. Το BOOST, από την άλλη, ενσαρκώνει την απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία. Στην προσεχή προϊοντική γκάμα, το γερμανικό Group θα προσφέρει ευρεία γκάμα εμπειριών στις οποίες θα συγκλίνουν μελλοντικά οι δύο αυτές εκδόσεις.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here