Υπέροχα τοπία στην ορεινή Αρκαδία

0

Ανάμεσα στα χωριά που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς είναι η Καρύταινα και η Δημητσάνα. Μέρη που δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις.

Η ιστορική Καρύταινα υπήρξε το ορμητήριο του Κολοκοτρώνη, ενώ υμνήθηκε από το Νίκο Καζαντζάκη. «H Kαρύταινα είναι αληθινά το Τολέδο της Ελλάδας» συνήθιζε να λέει για εκείνη, ο σπουδαίος συγγραφέας. Το χωριό που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της ορεινής Αρκαδίας και είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός βράχου αποτελώντας ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή.

Η Δημητσάνα, η «αρχόντισσα» της Αρκαδίας είναι γαντζωμένη στην αγκαλιά του Μαινάλου και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Είναι ο τόπος που τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, αλλά κι ένα μέρος με θέα που σου κόβει την ανάσα. Ο κάμπος της Μεγαλόπολης απλώνεται στα πόδια σου ενώ στον ορίζοντα προβάλλει ο συναρπαστικός Ταΰγετος. Γι’ αυτό και πολλοί την αποκαλούν «μπαλκόνι», αφού σε όποια γωνιά της και αν καθίσεις, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο μπαλκόνι, που τόσο απλόχερα σου προσφέρει αυτή την εκπληκτική θέα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here