Τι να προσέχετε όταν τρέχετε σε υψηλές θερμοκρασίες

0

Όσο οι θερμοκρασίες αυξάνονται, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για εσένα που δε θέλεις να παραλείψεις το καθημερινό σου τρέξιμο, το οποίο σε κρατά σε φόρμα. Πρέπει, λοιπόν, να είσαι διπλά προσεκτική αυτό το διάστημα αν πρόκειται να γυμνάζεσαι μέσα στη ζέστη.

Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι

Αφού ολοκληρώσεις μία διαδρομή στη ζέστη, τότε το επόμενο βήμα είναι να διασφαλίσεις ότι θα ανακάμψεις σωστά. Βεβαιώσου ότι δίνεις στο σώμα σου αρκετό χρόνο για να ξεκουραστεί πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη άσκηση, τουλάχιστον μία ημέρα, για να αποφύγεις το σύνδρομο της υπερπροπόνησης.

Προέχει η υγεία σου

Πολλοί άνθρωποι που τρέχουν τακτικά προσπαθούν να επιτύχουν συνεχώς προσωπικά ρεκόρ, οδηγώντας το σώμα τους στα όρια. Ωστόσο, όταν τρέχεις σε υψηλές θερμοκρασίες, η φροντίδα της υγείας σου είναι πολύ πιο σημαντική από το να ξεπεράσεις τον εαυτό σας.

Επίλεξε τα κατάλληλα ρούχα

Τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από το κατάλληλο είδος υλικού θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο άνετα. Επίλεξε αθλητικές μπλούζες και σορτς, που είναι φτιαγμένα από υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες

Λίγες ημέρες πριν από μία διαδρομή, πέρασε λίγο χρόνο στη ζέστη ώστε το σώμα σου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Μπορεί ακόμη και να δοκιμάσεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο για να δώσεις στο σώμα σου όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να εγκλιματιστεί στη θερμότητα.

Η ενυδάτωση έχει τεράστια σημασία

Το να παραμένεις ενυδατωμένη είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν γυμνάζεσαι στη ζέστη, γι’ αυτό και πρέπει να καταναλώνεις πολύ νερό κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μπορείς ακόμη να καταναλώνεις υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες για να αυξήσουν τα ενεργειακά σου επίπεδα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here