Το ελληνικό νησί που προσφέρει μισθό στους νέους κατοίκους του

0

Αν πάντα ονειρευόσασταν να αφήσετε πίσω σας τα… εγκόσμια και να ζήσετε σαν άλλοι Ροβινσώνες Κρούσοι, μην χάσετε την ευκαιρία που εμφανίζεται μπροστά σας.

Το μικρό νησάκι των Αντικυθήρων, μόλις 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα με σχεδόν άθικτη φύση, σμαραγδένια νερά και μόνο ένα χωριό, τον Ποταμό, που λειτουργεί και ως λιμάνι, προσφέρουν μισθό για όσες οικογένειες θέλουν να μετακομίσουν στο νησί μόνιμα, αναφέρει το Lonely Planet, ενώ η είδηση κάνει και τον γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και πάρθηκε κυρίως με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας του νησιού με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς το χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοί του φτάνουν τους μόλις 24, ενώ το καλοκαίρι γίνονται 40.

Εκτός από την επιδότηση των 500 ευρώ ανά οικογένεια για τα τρία πρώτα χρόνια διαμονής, οι επιλαχόντες, επίσης, θα έχουν το δικαίωμα στη δωρεάν στέγη, το δωρεάν φαγητό και τη δωρεάν μετακίνηση.

Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι το νησί αναζητά, κυρίως, πολύτεκνες οικογένειες, με τρία ή και περισσότερα παιδιά, με κάποιο από τα δύο μέλη των ενηλίκων να μπορεί να ασχοληθεί με κάποιο επάγγελμα που έχει ανάγκη το νησί όπως ψαράς, αρτοποιός, κατασκευαστής κ.α.

Τα Αντικύθηρα απέχουν περίπου δύο ώρες από τα Χανιά και τέσσερις από τα Νεάπολη Λακωνίας, στην Πελοπόννησο.

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here