Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής από την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Δρεπάνου +(φώτο)

0

Σήμερα επισκεφτήκαμε την παραλία του Δρεπάνου στην πόλη της Ηγουμενίτσας, Συναντήσαμε ανθρώπους να κάνουν το καθημερινό τους περπάτημα όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες,ακόμη και πιο τολμηρούς  που την περίοδο αυτή κάνουν το χειμερινό τους κολύμπι.

Η παράλια του δρεπάνου αποτελούσε ανέκαθεν βαρόμετρο για την Ηγουμενιτσα,το στολίδι της πόλης που κάποτε γνώρισε πραγματικές δόξες και επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και  εκτός συνόρων. Αν θυμηθούμε στο παρελθόν τους  γνωστούς οδηγούς της harley davidson μέχρι και μουσικές συναυλίες,εκδηλώσεις ακόμη και τον ιππικό όμιλο που κάθε χρόνο δίνει βροντερό παρόν.

Η σημερινή εικόνα απέχει πολύ από αυτό που σας περιγράψαμε,αν εξαιρέσει κάνεις τις δυο εν λειτουργια  επιχειρήσεις και τις καντίνες ,οπου  διατηρούν λιγάκι τον χώρο καθαρο ,το υπόλοιπο κομμάτι είναι πραγματικός σκουπιδότοπος.

Υπήρχαν δυο επιχειρήσεις που  καλώς η κακώς έκλεισαν ο χώρος έκτοτε εκτός από ότι έμεινε ανεκμετάλλευτος παρέμεινε ένας πραγματικός σκουπιδότοπος.Κάποιοι διερχόμενοι που συζητήσαμε μαζί τους μας είπαν “οτι πριν έρθει η σεζόν απλά μαζεύουν τα σκουπίδια και τα ρίχνουν από την άλλη πλευρά στον βιότοπο.” Αξίζει να σημειωθεί οτι στον καθαρισμό της παράλια συμμετέχει μια εθελοντική ομάδα η οποία και είναι άξιων συγχαρητηριων.

 

Αλήθεια κάποιοι θα αναρωτηθούν ποιος άραγε είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση,σίγουρα πάντως οποίος και αν είναι δεν κάνει καλά την δουλειά του διότι μετά από τόσο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί η κατάσταση.

Άραγε με αυτή την εικόνα πως πήρε το περασμένο καλοκαίρι μπλε σημαία η παραλία ; και πως συντηρείτε η κατάσταση στον βιότοπο όπου η περιοχή μέχρι και σήμερα ανήκει σε προστατευομενες περιοχές;

Στα πρώην καταστήματα που συναντήσαμε είδαμε περίφραξη η οποία όπως ήταν αναμενόμενο εχει ξεριζωθεί, εκείνο που μας εντυπωσιάζει είναι ότι μετά από την κατεδάφιση των κτηρίων δεν πραγματοποιήθηκαν οι  απαιτούμενες ενεργειες έως και σήμερα για την  συγκέντρωση και απομάκρυνση των απορριμάτων.

Πολλά είναι  κατάλοιπα που άφησαν  πίσω τους οι κατεδαφίσεις των καταστημάτων καθώς οι τουαλέτες που χρησιμοποιούσαν και αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία.

Ο περίπατος μας στην παραλία μας έκανε να αντικρίσουμε στάσεις λεωφορείων χωρίς να υπάρχει το προβλεπόμενο σκέπαστρο σε αλλά σημεία να έχει καταρρεύσει η σκεπη.  ,τα ντους τα οποία είχαν εγκατασταθεί για τους λουόμενους να έχουν βγάλει  σκουριά αφου δεν εχει γινει η απαραίτητη συντήρηση. ,ακόμη αντικρίσαμε  σίδερα και γυαλιά εντός της άμμο μέχρι και ενέσεις..Σίγουρα δεν εμφανίστηκαν τώρα στην περιοχή καθώς προϋπήρχαν  ύστερα από  την κατεδάφιση των καταστημάτων όπου καλώς η κακώς έπαψαν την λειτουργία τους και στην θέση τους έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να γίνει αποκατάσταση της περιοχής.

Η Ελλάδα έχει κάθε χρόνο μεγάλη επισκεψιμότητα από όλα τα μέρη του κόσμου για όχι και στην περιοχή μας,να γινόταν μια ανάπλαση του χώρου και αξιοποίηση,θα γινόταν κινητήριος μοχλός στην οικονομία της πόλης. Ελπίζουμε ότι το  ερχόμενο καλοκαίρι θα μπουν οι βάσεις για την ανάπλαση της περιοχής του δρεπανου.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here