Δρέπανο Ηγουμενίτσας: Σοκάρουν οι εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί +(φώτο+video)

0

Οι εικόνες που συναντήσαμε σήμερα ήταν ίδιες με τις  εικόνες του  περασμένου καλοκαιριού,φυσικά η κατάσταση παραμένει κάκιστη. Συναντήσαμε ανθρώπους να κάνουν το καθημερινό τους περπάτημα όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες,ακόμη και πιο τολμηρούς  που την περίοδο αυτή κάνουν το χειμερινό τους κολύμπι.

Η πόλη της Ηγουμενίτσας  συνδεόταν πάντα με το δρέπανο,το στολίδι της πόλης που κάποτε γνώρισε πραγματικές δόξες και επισκέψεις από την άκρη της Ελλάδας μέχρι και επισκέπτες εκτός συνόρων. Αν θυμηθούμε στο παρελθόν τους  γνωστούς οδηγούς της harley davidson μέχρι και μουσικές συναυλίες,εκδηλώσεις ακόμη και τον ιππικό όμιλο που κάθε χρόνο δίνει βροντερό παρόν.

Η σημερινή εικόνα απέχει πολύ από αυτό που σας περιγράψαμε,αν εξαιρέσει κάνεις τις δυο εν λειτουργια  επιχειρήσεις,που διατηρούν λιγάκι τον χώρο,το υπόλοιπο κομμάτι είναι πραγματικός σκουπιδότοπος.

Υπήρχαν δυο επιχειρήσεις που  καλώς η κακώς έκλεισαν ο χώρος έκτοτε εκτός από ότι έμεινε ανεκμετάλλευτος παρέμεινε ένας πραγματικός σκουπιδότοπος.Κάποιοι διερχόμενοι που συζητήσαμε μαζί τους μας είπαν «οτι πριν έρθει η σεζόν απλά μαζεύουν τα σκουπίδια και τα ρίχνουν από την άλλη πλευρά στον βιότοπο.»

Αλήθεια κάποιοι θα αναρωτηθούν ποιος άραγε είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση,σίγουρα πάντως οποίος και αν είναι δεν κάνει καλά την δουλειά του διότι μετά από τόσο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί η κατάσταση.

Άραγε με αυτή την εικόνα πως πήρε το περασμένο καλοκαίρι μπλε σημαία η παραλία ; και πως συντηρείτε η κατάσταση στον βιότοπο όπου η περιοχή μέχρι και σήμερα ανήκει σε προστατευομενες περιοχές;

Στα πρώην καταστήματα που συναντήσαμε είδαμε περίφραξη η οποία όπως ήταν αναμενόμενο την έχει ξεριζώσει το νερό, εκείνο που μας εντυπωσιάζει είναι ότι μετά από την κατεδάφιση των κτηρίων δεν πραγματοποιήθηκαν οι  απαιτούμενες ενεργειες έως και σήμερα για την  συγκέντρωση και απομάκρυνση των απορριμάτων.

Πολλά είναι  κατάλοιπα που άφησαν  πίσω τους οι κατεδαφίσεις των καταστημάτων καθώς οι τουαλέτες που χρησιμοποιούσαν αποτελούν πραγματικό υγειονομικό κίνδυνο.

Ο περίπατος μας στην παραλία μας έκανε να αντικρίσουμε στάσεις λεωφορείων χωρίς να υπάρχει το προβλεπόμενο σκέπαστρο σε αλλά σημεία να μην υπάρχει  το παγκάκι,τα ντους τα οποία είχαν εγκατασταθεί για τους λουόμενους να έχουν βγάλει  σκουριά πλέον εφόσον δεν έχουν συντηρηθεί από τους αρμόδιους,ακόμη αντικρίσαμε  σίδερα και γυαλιά εντός της άμμου.Σίγουρα δεν εμφανίστηκαν τώρα στην περιοχή καθώς προϋπήρχαν  ύστερα από  την κατεδάφιση των καταστημάτων όπου καλώς η κακώς έπαψαν την λειτουργία τους και στην θέση τους έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να γίνει αποκατάσταση της περιοχής.

Η Ελλάδα έχει κάθε χρόνο μεγάλη επισκεψιμότητα από όλα τα μέρη του κόσμου για όχι και στην περιοχή μας,να γινόταν μια ανάπλαση του χώρου και αξιοποίηση,θα γινόταν κινητήριος μοχλός στην οικονομία της πόλης. Ελπίζουμε ότι το  ερχόμενο καλοκαίρι θα μπουν οι βάσεις για την ανάπλαση της περιοχής του δρεπανου.

Δείτε τις παρακάτω φώτο και βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here