Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο

0

Ισχυρές πιέσεις δέχεται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές να αντιμετωπίζουν εντονότατο κύμα πωλήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,45% στις 657,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 21,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,7 εκατ. τεμάχια. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 14,83% στις 472,64 μονάδες.

Ειδικότερα ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε δίνη πωλήσεων καταγράφοντας διψήφια ποσοστά πτώσης.

Εως 29% χαμηλότερα κινείται η Πειραιώς,  με απώλειες 23% στο 0,48 ευρώ η μετοχή της Eurobank. Η πτώση της μετοχής της Εθνικής κυμαινόταν στο – 11,64% ενώ η μετοχή της Alhpa υποχωρούσε στις 12 το μεσημέρι κατά 4,59%.

O Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου, σημείωνε απώλειες που ξεκινούν από το 3% υποχωρώντας στις 653 μονάδες.

Τραπεζίτες: Αντίδραση χωρίς λογική

Αντίδραση «χωρίς καμία λογική» χαρακτηρίζουν κορυφαίοι τραπεζίτες το σημερινό sell off στο ελληνικό χρηματιστήριο που έχει οδηγήσει σε καθίζηση τις μετοχές των τραπεζών, με προεξάχουσα την τράπεζα Πειραιώς, η τιμή της οποίας κινείται κοντά στο limit down.

«Πρόκειται για αψυχολόγητη πτώση» που δεν δικαιολογείται, σχολιάζει χαρακτηριστικά κορυφαίος τραπεζίτης, η οποία ξεπερνά το όποιο κλίμα δυσπιστίας μπορεί να υπάρχει για την ελληνική οικονομία ή τις επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου.

«Ακόμη και αν δεχθούμε ότι υπάρχει ένα αδικαιολόγητο κλίμα καχυποψίας, η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο ξεπερνά κατά πολύ μια αρνητική αντίδραση», συμφωνεί κορυφαίο επίσης τραπεζικό στέλεχος. 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here