Εισβολή αγνώστου στην οικία του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια

0

Στο σπίτι του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια εκλήθησαν αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή αναφορές του εκπροσώπου του περί εισβολής αγνώστου στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν ήταν οπλισμένος, διέφυγε άμεσα από τον χώρο της οικίας του ιεροκήρυκα. Ωστόσο, ο φύλακας της οικίας έριξε στον αέρα μία προειδοποιητική βολή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή συλλήψεις για το περιστατικό.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση του στην Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε βασικό αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το κτιριακό συγκρότημα που κατοικεί ο ιεροκήρυκας μία με δύο ώρες μετά το περιστατικό, σχολιάζοντας στα τοπικά μέσα ότι βρέθηκαν εκεί, για να πραγματοποιήσουν έρευνες αναφορικά με το «απροσδιόριστο» περιστατικό.
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here