Διεθνές Van της χρονιάς το Citroen Berlingo

0

Το νέο Citroën Berlingo Van, κατέκτησε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Αννόβερο, τον τίτλο του «Διεθνούς Van Της Χρονιάς 2019»!

Είναι η δεύτερη φορά που το Berlingo Van κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 1997 κατά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς. Η διάκριση αυτή, αφορά στην 3η γενιά του Berlingo με τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης ασφάλειας που προσφέρει. Έτσι συνεχίζεται η επιτυχημένη ιστορία της Citroën, που έχει ξεκινήσει από το εμβληματικό 2 CV Van, συνεχίστηκε με το Acadiane και το C15 για να φτάσουμε στη σημερινή εκδοχή του Berlingo Van.

Το νέο Berlingo Van προσφέρει εκδόσεις προσαρμοσμένες για την επαγγελματικές δραστηριότητες στην πόλη ή στις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου, ενώ διαθέτει τεχνολογική αρτιότητα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 20 τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις, ενώ διαθέτει και 4 προτάσεις συνδεσιμότητας.

Πρόκειται για ένα μικρό van, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις και τις αλλεπάλληλες  στάσεις για φόρτωση και εκφόρτωση. Διατηρεί την αισθητική ταυτότητα της οικογένειας Citroën αλλά και του μεγαλύτερου «αδερφού» μοντέλου Jumpy, με τον ευέλικτο χώρο φόρτωσης.

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και συνδυάζει την πρακτικότητα με την αντοχή, με το ταμπλό του να έχει ενσωματωμένες πολλές τεχνολογικές λύσεις για τις καθημερινές ανάγκες αλλά και αρκετούς χώρους αποθήκευσης αντικειμένων (του Top Box στο επάνω μέρος του ταμπλό μπροστά στο συνοδηγό συμπεριλαμβανομένου). Το νέο Citroën Berlingo Van είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, M και XL, με μήκος οχήματος 4.40μ και 4.75μ με δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίου και με ωφέλιμο φορτίο από 650 -1.000 κιλά.

Το νέο Berlingo προσφέρεται σε 2 επίπεδα εξοπλισμού:

  • Worker με την καμπίνα Extenso και το Πακέτο Worker που περιλαμβάνει: Grip Control με Hill Assist Descent, αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm, με ποδιά προστασίας του κινητήρα από κάτω για τις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου.
  • Driver με: Acoustic Pack, Citroën Connect Nav σε οθόνη αφής 8″, Surround Rear Vision, άνετο κάθισμα οδηγού με υποβραχιόνιο, ρύθμιση ύψους και στήριξης μέσης, καθώς και χώρο φύλαξης αντικειμένων κάτω από το κάθισμα.

Οι αυξημένες δυνατότητες για την ευελιξία της καμπίνας, φαίνονται από:

  • Το Extenso Cab για 3 επιβαίνοντες (2θέσια διαμόρφωση του χώρου του συνοδηγού, με αναδιπλούμενη πλάτη και περιστρεφόμενη επιφάνεια για δελτίο παραγγελιών).

Κάποιες άλλες προαιρετικές ευκολίες όπως είναι το άνοιγμα της οροφής, η ξύλινη επένδυση του πατώματος, οι πόρτες χώρων φόρτωσης με παράθυρα, κ.λ.π.)

Στα 20 συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνονται η ένδειξη υπερφόρτωσης, η ορατότητα προς τα πίσω σε γωνία 180 μοιρών, το έγχρωμο σύστημα Ηead Up Display, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το προσαρμοσμένο Cruise Control με αυτόματη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και το αυτόματο φρενάρισμα.

Τέλος, η γκάμα κινητήρων αφορά:

  • Diesel (BlueHDi 130 με σύστημα S&S και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων – EAT8, BlueHDi 75 με χειροκίνητο κιβώτιο και BlueHDi 100 με S&S και χειροκίνητο κιβώτιο), ενώ η δυνατότητα μετατροπής σε 4×4 από την εταιρία Dangel, μεγιστοποιεί τις ικανότητες του μοντέλου στην έκδοση BlueHDi 130 με σύστημα S&S και χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here