Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘΕΣΠΡΩΤΙΑ21.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο χωριού της Θεσπρωτίας!

21.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο χωριού της Θεσπρωτίας!

21.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε, μετά από έλεγχο, από κλιμάκιο αρμόδιας υπηρεσίας, που έκανε έφοδο τα μεσάνυχτα, σε καφενείο χωριού της Θεσπρωτίας (περιοχή Φιλιατών).

Βέβαια, δεν αντιλέγει κανείς να γίνονται έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα, όπου υπάρχουν παραβάσεις και παραβάτες. Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο αλλά… Τα καφενεία στα χωριουδάκια είναι κύτταρα ζωής, αφού οι λιγοστοί κάτοικοι, εκεί βρίσκουν τόπο και τρόπο επικοινωνίας.

Με ελάχιστα έσοδα,  αφού μόνο το καλοκαίρι, δουλεύουν κάπως, είναι δύσκολο έως αδύνατο να ανταποκριθούν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, που, είναι πάρα πολλές. Παρόλα ταύτα οι ιδιοκτήτες τους κάνουν ότι μπορούν για να μη φανούν ασυνεπείς στις απαιτήσεις του κράτους.

Τόσο μεγάλα πρόστιμα είναι εξοντωτικά για τα μικρά καφενεία, που αναγκαστικά θα κλείσουν και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ερήμωση των χωριών. Δεν λέμε να παρανομούν οι μαγαζάτορες στα χωριά και να είναι ανεξέλεγκτοι. Όχι. Αυτό, που λέμε, είναι να θεσπιστούν μέτρα ώστε οι επιχειρήσεις σε χωριά, που έχουν  λιγοστούς κατοίκους, να τυγχάνουν ορισμένων απαλλαγών. Δεν θα βουλιάξει η ελληνική οικονομία από τα καφενεία των μικρών χωριών.

Πηγή katoci.blogspot.com

RELATED ARTICLES

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο εξωτερικό υπάρχουν τρόποι να δημιουργούνται πολιτιστικές λέσχες/σύλλογοι. Τόσοι ικανοί δικηγόροι και λογιστές υπάρχουν. Σίγουρα ο νόμος έχει κάποια παραθυράκια όπως με τα ΚΑΠΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com