Θεσπρωτία: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο υπουργείο για τους ανήλικους εργαζόμενους

0

Την τοπική υπηρεσία του ΕΦΚΑ στα Γιάννενα πήγε  ο Βαγγέλης Τζώρτζης και παρέλαβε τις αποφάσεις για την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 23.000€, επειδή «συνελήφθησαν» στο κατάστημά του, το καφενείο της ακριτικής Ραβενής Θεσπρωτίας, η νύφη και η συμπεθέρα του να καθαρίζουν πατάτες!

Οι δύο γυναίκες θεωρήθηκαν εργαζόμενες, και μάλιστα ανασφάλιστες, και σε βάρος τους επιβλήθηκε πρόστιμο, το οποίο πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες – η παράβαση εντοπίστηκε στις 19 Αυγούστου-, ενώ σε χρονικό διάστημα 60 ημερών μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

ena_prostimo.jpg

«Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως χρειάστηκε να πάω ο ίδιος στα Γιάννενα για να παραλάβω τις αποφάσεις, αφού, όπως μου είπαν «κάπου κόλλησαν στα ΕΛΤΑ» και δεν έφτασαν ακόμη σε μένα», δήλωσε στο ethnos.gr, ο 28χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου.

Φανερά εκνευρισμένος από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που ανέφερε ότι ο έλεγχος στο κατάστημά του έγινε ύστερα από καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους δουλεύουν ανασφάλιστα, ο Β. Τζώρτζης ζήτησε εξηγήσεις.

«Στον ΕΦΚΑ με διαβεβαίωσαν πως οι καταγγελίες δεν αφορούσαν το κατάστημά μου, αλλά άλλη επιχείρηση της περιοχής. Όμως αυτή η ψευδής αναφορά προς το πρόσωπό μου, δεν θα μείνει αναπάντητη», μας είπε.

allo_prostimo.jpg

Σχολιάζοντας το σημείο εκείνο της ανακοίνωσης που αναφέρει ότι «οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο, ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου», ανέφερε ότι «καθημερινά όλο τον χρόνο δεν έχω παρά ελάχιστους πελάτες, τους οποίους και μπορώ να εξυπηρετήσω μόνος μου. Μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είχα κόσμο, γι΄αυτό και με βοήθησαν ο αδερφός μου, η νύφη μου και η πεθερά του».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας καταλήγει πως μετά τον έλεγχο οι γονείς έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή προς τον ΕΦΚΑ Ηπείρου-Κέρκυρας και το υπουργείο Εργασίας, στην οποία ευχαριστούν τις υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκριση. Σημειώνουν, επίσης, πως σε έλεγχο που έγινε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όπου τα παιδιά τους εργάζονταν ανασφάλιστα, μετά την καταγγελία έγινε έλεγχος «και αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν».

«Το θέμα παίρνει περίεργες διαστάσεις και βρίσκομαι ήδη σε επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, προκειμένου να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», καταλήγει ο Βαγγέλης Τζώρτζης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here