Σαλάτα με κινόα και αγγούρι χωρίς γλουτένη

0

[ad_1]

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια νερό

3/4 φλιτζανιού κινόα

1 λεμόνι θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό και το ξύσμα του

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ( κρεμμυδάκια ) , ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε φέτες (χωρίς σπόρια)

3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia

1/4-1/2 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο ψιλοκομμένο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε την κινόα σας σε ένα λεπτό κόσκινο κάτω από νερό της βρύσης για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε το νερό μέχρι τη μέση μια κατσαρόλας (μικρού μεγέθους) και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερο, τότε ρίχνετε την κινόα και χαμηλώνετε την εστία. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Μην ανακατεύετε την κινόα ενώ βράζει. Μόλις τελειώσετε το βράσιμο ( το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και η κινόα θα έχει φουσκώσει ) , κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού , το ξύσμα , τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε μια φορά την κινόα με ένα πιρούνι και ρίξτε τη στο μείγμα λεμονιού. Προσθέστε τους σπόρους chia, το κομμένο σε φέτες αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε ζεστή τη σαλάτα πασπαλίζοντας με το κατσικίσιο τυρί.

[ad_2]
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here