Η Γένοβα μπλοκάρει τη Vespa από τους δρόμους της

0

Και σε άλλες πολλές ιταλικές πόλεις -περιλαμβανομένης και της Ρώμης- υπάρχουν από καιρό απαγορεύσεις για είσοδο στο κέντρο οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας. Μόνο όμως στη Γένοβα τα μέτρα αυτά έχουν λάβει χαρακτήρα σταυροφορίας κατά της Vespa. Είναι όμως δεδομένο πως το θρυλικό σκούτερ της Piaggio είναι το μόνο δίκυκλο του οποίου εξακολουθούν -και μάλιστα φανατικά- να κυκλοφορούν παλιά και vintage μοντέλα χωρίς καθαρή τεχνολογία.

Στοπ λοιπόν στη Vespa οριστικά από τη Γένοβα, που κατά τ’ άλλα είναι μία πόλη που ευνοεί την κυκλοφορία μόνο δικύκλων στο κέντρο της. Το μέτρο έχει ήδη προκαλέσει την οργή των ζηλωτών του κλασικού δικύκλου, όπως είχε προκαλέσει μήνη και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου των οχημάτων στο κέντρο της Γένοβας, πριν τρία χρόνια και του οποίου τροποποίηση συζητείται ακόμη.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος της Γένοβα αναγγέλλει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων κι αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας την προκήρυξη διαγωνισμού για την χρηματοδότηση όσων θέλουν να αποκτήσουν μέσα «πράσινης τεχνολογίας».

Αλλά και η ίδια η Vespa, εξόν από τα μοντέλα με ειδικούς αντιρυπογόνους καταλύτες, διαθέτει στην αγορά και ένα ηλεκτρικό μοντέλο του θρυλικού δικύκλου, που από τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει στην αγορά αναφέρει η La Republicca την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή