Οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο γραφείο σας για να μην πιάνεστε

0

Είναι σωστά τοποθετημένη η οθόνη σου;

Ανέβασε ή χαμήλωσε την οθόνη του υπολογιστή (ή την καρέκλα σου) ώστε τα μάτια σου να είναι στο ίδιο ύψος με την κορυφή της οθόνης. Αν φοράς γυαλιά, ίσως χρειαστεί να τη χαμηλώσεις ελάχιστα. Φρόντισε να είναι σε τέτοια απόσταση ώστε να διαβάζεις εύκολα και αύξησε το μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείς.

Είναι το ποντίκι και το πληκτρολόγιο στη σωστή θέση;

Τα χέρια σου και οι καρποί πρέπει να είναι σε παράλληλη θέση με το έδαφος όταν γράφεις. Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να μη χρειάζεται να σκύβεις ή να τεντώνεσαι.

Έχεις αυτά που χρειάζεσαι κοντά σου;

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα αντικείμενα που χρειάζεσαι περισσότερο μέσα στην ημέρα, και είναι χρήσιμο να τα έχεις κοντά σου ώστε να μη χρειαστεί να σκύβεις ή να καταπονείς τη μέση σου μέχρι να τα βρεις. Αν μιλάς πολύ στο τηλέφωνο, χρησιμοποίησε ακουστικά.

Η θέση της καρέκλας

Ρύθμισέ την στο σωστό ύψος ώστε να μη δημιουργείται γωνία 90 μοιρών, αλλά να είναι μεταξύ 100 και 110. Τα πόδια σου πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα ενώ είναι σημαντικό να αφήνεις μία μικρή απόσταση μεταξύ της καρέκλας και του πίσω μέρους των γονάτων σου.

Συχνά διαλείμματα

Αν δε σου είναι εύκολο να σηκώνεσαι κάθε τόσο από το γραφείο σου, βάλε ένα διακριτικό ξυπνητήρι κάθε μισή ώρα για να σηκώνεσαι και να περπατάς έστω για λίγα λεπτά. Εκτός του σώματός σου, πρέπει να κάνει και μικρά διαλείμματα για τα μάτια σου, ώστε να ξεκουράζονται.


Πηγή