Επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

0

Επίσκεψη στην Εδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε, σήμερα, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος έγινε δεκτός με τις τιμές που προβλέπει το Πατριαρχικό Πρωτόκολλο.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην ‘Αγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εμπορίου και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα της αξιοποίησης του άλλοτε Ορφανοτροφείου Πριγκήπου. Επίσης, συζήτησαν και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας στον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και για τις προσπάθειές της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δευτερεύων Νήφων, ο καθηγητής Κ. Δεληκωσταντής και ο Λάκης Βίγκας, αμφότεροι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλιά του από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα.

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

Σήμερα το πρωί, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Κοινότητας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.

Μετά την απόλυση, τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και η κ. Δέσποινα Φιλίππου, πρώην διευθύντρια της Ζαππείου Σχολής, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Ο Πατριάρχης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και στη σχέση των χριστιανών, και ιδιαιτέρως των πιστών της Πόλης με την Υπεραγία Θεοτόκο. Συνεχάρη, μάλιστα, για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη Καισάριο Χρόνη, και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here