Αρχική ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Κλάπηκε στη Θεσπρωτία άλογο από ιερατική οικογένεια και επικηρύχθηκε ο δράστης με...

Κλάπηκε στη Θεσπρωτία άλογο από ιερατική οικογένεια και επικηρύχθηκε ο δράστης με 1000 ευρώ!

0

Τις προηγούμενες ημέρες κλάπηκε ένα άλογο μεταξύ Κορύτιανης και Νεοχωρίου, που ανήκει σε ιερατική οικογένεια, οπως καταγγέλθηκε από την ίδια. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά, που η συγκεκριμένη οικογένεια, η οποία συντηρεί μια μικρή αγέλη αλόγων, δέχεται πλήγμα.
Πριν λίγο καιρό θανατώθηκε από άγνωστο άτομο άλογό τους και μάλιστα με φρικιαστικό τρόπο. Του αφαίρεσαν τα γεννητικά του όργανα. Εξάλλου το 2015, πριν τέσσερα χρόνια, κλα΄πηκαν 4 άλογά του και είχε κατατεθεί τότε μήυνση κατά αγνώστων στην αστυνομία, αλλά από την έρευνα δεν προέκυψε, μέχρι στιγμής, κάποιο στοιχείο.
Απογοητευμένη από τα αλεπάλληλα “χτυπήματα” η οικογένεια και μάλιστα η πρεσβυτέρα, λόγω της αγάπης τους προς τα άλογα, επικηρύσσει το δράστη με 1000 ευρώ, παρότι τους είναι απαραίτητα τα χρήματα αυτά. Δηλαδή αν μια αξιόπιστη κα αληθινή πληροφορία κάποιου, οδηγήσει στην ανακάλυψή του δράστη, αυτός, που θα τη δώσει θα αμοιβθεί. Πάντως η ζωοκλοπή (επί ζώντων ζώων) αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση κλοπής. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αποτελεί ποινικό αδίκημα, που λόγω συνάφειας αναφέρεται μαζί με τον όρο  ζωοκτονία.  περίοδο που το φαινόμενο βρίσκονταν σε έξαρση.
Προβλέπονται ειδικές και ξεχωριστές ποινές ανά περίπτωση κλοπής, ποινές που , εκτός από χρηματικές, μπορεί να προβλέπουν ακόμη και 10 χρόνια κάθειρξης. Εξάλλου νέα έξαρση του φαινομένου της ζωοκλοπής παρατηρείται, ωστόσο, στην Ελληνική επαρχία τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com