Πέντε σημάδια ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

0

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι γνωστή και ως «σιωπηλός δολοφόνος» γιατί κατά κανόνα δεν έχει κανένα σύμπτωμα. Αν όμως δεν ελεγχθεί μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, νεφρική νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια. Τα στοιχεία στη χώρα μας δείχνουν πως περίπου το 1/3 των Ελλήνων πάσχει από υπέρταση και σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας τα εμφράγματα ετησίως φτάνουν τις 20 χιλιάδες.

Συχνά, καθώς τα συμπτώματα της υπέρτασης μιμούνται άλλες ασθένειες, γίνεται δύσκολη η διάγνωσή τους. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ρινορραγία

Μια αυθόρμητη αλλαγή της αρτηριακής πίεσης μπορεί να προκαλέσει ρινορραγία. Αν αντιμετωπίζετε πολύ συχνά ρινορραγίες, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για υψηλή αρτηριακή πίεση, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πονοκέφαλοι

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους, αλλά αποτελούν επίσης ένα προειδοποιητικό σημάδι για υψηλή αρτηριακή πίεση. Ζητήστε ιατρική βοήθεια για να αποκλείσετε την υπέρταση.

Ζάλη

Εάν αισθάνεστε ότι το δωμάτιο περιστρέφεται γύρω σας χωρίς λόγο, πηγαίνετε για ιατρικό έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για υπέρταση.

Πρόβλημα στη συγκέντρωση

Τελικά, αν παρατηρήσετε ότι έχετε πρόβλημα να συγκεντρωθείτε ή ξεχνάτε πράγματα πολύ συχνά, μπορεί να είναι σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πρήξιμο

Εάν έχετε υπέρταση, τα πόδια σας μπορεί να διογκωθούν. Αν αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση, μεταβείτε για έλεγχο.

Τι συμβαίνει αν αγνοήσετε τα σημάδια προειδοποίησης για υψηλή αρτηριακή πίεση;

Μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρδιακή προσβολή ή αρτηριακό ανεύρυσμα.

Μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον αμφιβληστροειδή των ματιών, που ονομάζεται υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία των νεφρών, με αποτέλεσμα τη νεφρική ανεπάρκεια.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here