Γιατί τα δόντια αλλάζουν χρώμα;

0

[ad_1]

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιο κοινές αιτίες:ΤραύμαΠολλές φορές, τα δόντια αλλάζουν χρώμα ως αποτέλεσμα πτώσεων και προσκρούσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μπροστινά δόντια. Γενικά, μπορεί να γίνουν γκρι, καφέ ή σκούρο κίτρινο.

Πού μπορεί να οφείλεται…

Πλάκα

Η έλλειψη κατάλληλης οδοντικής υγιεινής ή ακατάλληλης χρήσης μιας οδοντόβουρτσας μπορεί να κάνει το χρώμα των δοντιών πιο σκούρο. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη πλάκα που σχηματίζεται στα δόντια.

Τρόφιμα και φάρμακα

Μερικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές – όπως αναψυκτικά και καρυκεύματα – ή που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο μπορεί να οδηγήσουν στο χρωματισμό των δοντιών. Το υπόλειμμα που αφήνουν αυτές οι ουσίες παραμένει στα δόντια για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που τα καθιστά δύσκολο να εξαλειφθούν.

Καπνός

Τα τσιγάρα τείνουν να προκαλούν οσφρητικούς λεκέδες στα δόντια ενός ατόμου. Αυτό οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενο νικοτίνης και στον καπνό που εισέρχεται στο στόμα.Οι καπνιστές προκαλούν σοβαρή βλάβη στα δόντια τους και αυτό υπερβαίνει το χρώμα τους. Το κάπνισμα μειώνει επίσης τη ροή του αίματος προς τα ούλα, γεγονός που τα καθιστά πιο επιρρεπή στις περιοδοντικές παθήσεις.

[ad_2]
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here