Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα αβοκάντο κάθε μέρα;

0

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, ενώ είναι αρκετά ευέλικτο καθώς η γεύση του ταιριάζει σε πολλά πιάτα και μπορούμε να ετοιμάσουμε γευστικά smoothies.

Επιγραμματικά είναι πλούσιο σε κάλιο, ακόμα και από τη μπανάνα, περιέχει καλά λιπαρά, είναι από τα φρούτα με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Γι αυτό παρακάτω θα δούμε τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα αβοκάντο κάθε μέρα.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Στην πραγματικότητα, οι καρδιακές παθήσεις είναι ο αριθμός ένας δολοφόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται συχνά με την κακή διατροφή και τον τρόπο ζωής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η σωστή επιλογή τροφίμων. Τα αβοκάντο περιέχουν χαμηλά επίπεδα καλών λιπαρών, τα οποία έχουν θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα . Το ακόρεστο λίπος στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (κακή χοληστερόλη), διατηρώντας την HDL χοληστερόλη (καλή χοληστερόλη).

Εκτός από τα καλά λίπη, τα αβοκάντο περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών. Αυτός ο καρπός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στα αιμοφόρα αγγεία ενώ βελτιώνει τη ροή του αίματος.

Συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Θα σκεφτόσασταν ποτέ ότι η κατανάλωση λίπους θα βοηθάει στην απώλεια λίπους; Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το αβοκάντο βοηθάει στη διατήρηση υγιούς δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Επίσης η κατανάλωσή του συμβάλει στην αύξηση της αίσθησης πληρότητας και στη μείωση της επιθυμίας για υπερκατανάλωση τροφής . Κάθε καρπός περιέχει περίπου 14 γραμμάρια ινών, γεγονός που συμβάλλει στον κορεσμό και στην απώλεια βάρους.

Προστασία του δέρματος και των ματιών.

Υπάρχουν μερικά θρεπτικά συστατικά (καροτενοειδή και λουτεΐνη) στο αβοκάντο που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της οφθαλμολογικής κάμψης που σχετίζεται με την ηλικία και στην πρόληψη της δυσλειτουργίας της όρασης. Επιπλέον, τα ίδια θρεπτικά συστατικά προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθιστώντας το λαμπερό και υγιές.

Ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Δεδομένου ότι τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου (στην πραγματικότητα ακόμη καλύτερη από τις μπανάνες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το κάλιο είναι σημαντικό στο ανθρώπινο σώμα, μαζί με το νάτριο, γιατί ρυθμίζει την ισορροπία του νερού και την ισορροπία του οξέος στο αίμα και τους ιστούς. Έτσι, για τα περισσότερα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, η αύξηση της πρόσληψης καλίου είναι ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο είναι επίσης σημαντικό για την κανονική ανάπτυξη και για την οικοδόμηση των μυών.

Εκτός από το ότι είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό, το αβοκάντο είναι επίσης νόστιμο και πηγαίνει με διαφορετικά τρόφιμα. Χρησιμοποιείται συνήθως σε σαλάτες, σε σάντουιτς, ή απλά μπορείτε να το καταναλώσετε μόνο του.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here