Πέντε τροφές που κάνουν καλό στα δόντια

0

Στον αντίποδα των τροφών που επιταχύνουν τη φθορά των δοντιών, εκείνες που την εμποδίζουν. Η υγιεινή διατροφή για άλλη μια φορά, σώζει. Δόντια γερά μασώντας ή ρουφώντας όλα τα παρακάτω.

Τσίκλα χωρίς ζάχαρη

Γιατί αυξάνει την έκκριση του σάλιου, το οποίο μειώνει την οξύτητα, η οποία παράγεται από τη δράση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, απομακρύνοντας την πλάκα και την κακή αναπνοή.

Νερό

Με παρόμοιο τρόπο δρα και το νερό, αφού επίσης μειώνει την οξύτητα στο στόμα. Το φθόριο του νερού, το οποίο είναι συστατικό της οδοντόκρεμας, είναι το μέταλλο εκείνο που προστατεύει από τη διάβρωση των δοντιών

Γαλακτοκομικά

Λέγεται ασβέστιο και είναι ο λόγος που η μαμά σου έλεγε να πίνεις γάλα όταν ήσουν μικρή. Το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί είναι οι βασικές πηγές ασβεστίου, το οποίο αντίστοιχα είναι πλούσιο σε υδροξυαπατίτη, ένα συστατικό τπου ενισχύει τόσο τα οστά όσο και το σμάλτο των δοντιών. Καλό στα δόντια κάνει και η καζεΐνη των γαλακτοκομικών.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, λόλα και όλα τα σχετικά προάγουν το μεταβολισμό μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και κάνουν πολύ καλό στα δόντια. Πρόκειται για μαλακές τροφές που απαιτούν καλό μάσημα και αυξάνουν την έκκριση του σάλιου. Το σπανάκι κάνει στα δόντια σου ό, τι ένα scrub στην επιδερμίδα σου.

Φράουλες

Δεδομένου ότι είναι κόκκινες, θα μπορούσες να σκεφτείς πως χρωματίζουν τα δόντια σου κι αυτό δεν είναι καλό. Ωστόσο, η φράουλα μόνο καλό κάνει. Το μηλικό της οξύ πέρα από το γεγονός ότι μειώνει τον πόνο και τα γαστρεντερικά προβλήματα, έχει και δράση φυσικού λευκαντικού.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here