Ηγουμενίτσα: Δράσεις του Ι.Ν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την περίοδο 2019-2020

0

(Σ.Σ.: Μια σειρά από ωφέλιμες πνευματικές δράσεις, με πρωτοβουλία και φροντίδα του πρωτοπρεσβύτερου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο ναός Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας. Απευθύνονται σε παιδιά με κατηχητικά και παιδική εκκλησιαστική χορωδία, καθώς και με εκμάθηση βυζαντινής μουσικής. Αλλά και σε ενήλικες με λειτουργία τμήματος βυζαντινής μουσικής και εβδομαδιαίες εσπερινές ομιλίες).
***

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ: Αν είναι ανάγκη εμείς οι μεγάλοι να επανεξετάσουμε τη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πολύ περισσότερη προσοχή οφείλουμε να επιδείξουμε προς τα παιδιά και τους νέους μας. Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.

Την Κυριακή  13 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ. στις αίθουσες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αρχίζουν τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Κατηχητές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής Πρωτοπρεσβύτερος-Θεολόγος,   κ. Ξανθή Πρόιου- Θεολόγος    κ. Μαρία Τσίνα-Θεολόγος.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Η Εκκλησιαστική χορωδία αποτελεί μέσο έκφρασης της ορθόδοξης πίστης. Η εκμάθηση χριστιανικών τραγουδιών πλουτίζει και καλλιεργεί τα ευγενή συναισθήματα των παιδιών καθώς μορφώνει αξίες και ιδανικά στις ψυχές τους. Μέσα από την μουσική τα παιδιά βιώνουν την αγάπη Του Χριστού μας. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό με πρόγραμμα που θα καθοριστεί  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου μετά το τέλος του μαθήματος του Κατηχητικού (12.00μ.).

Διδάσκουσα: κ. Μαγδαληνή Κωτσέα, Μουσικός.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι μια σπουδαία ενασχόληση που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

              Διδάσκουν: α) κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης,-Πρωτοψάλτης β) κ. Δημήτριος Τσάνης-Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ: Κάθε Δευτέρα και ώρα 5.00 μ.μ. θα γίνονται στον Ιερό Ναό ομιλίες  α) Ερμηνείας του Ευαγγελίου β) Εορτών γ) Επίκαιρων Θεμάτων. Ομιλητές θα είναι: Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής ,ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Πάκας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Μπράγιας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Ηλίας Μάκος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής.

Αρχή των ομιλιών την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 5μ.μ.

Για πληροφορίες-εγγραφές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής τηλ. 6973806644

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here