Ηγουμενίτσα: Η φλόγα που δεν θα σταματήσει να ζει μέσα μας

0
Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα το απόγευμα επισκεφτήκαμε την 26η έκθεση φλόγας που πραγματοποιείται στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή το βράδυ όπου θα πέσει η αυλαία για την 26η έκθεση.
Συναντήσαμε ζεστούς ανθρώπους με χαρά και μεράκι για το λειτούργημα που πραγματοποιούν, καθώς κάθε μέρα πολλά παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία δίνουν την δίκη τους μάχη με την επάρατη νόσο.
Το έργο της φλόγας :
Ανέργεση και λειτουργία σπιτιών φιλοξενίας οικογενειών απο όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για την θεραπεία των παιδιών τους.
Εφαρμογή του προγράμματος νοσηλεία στο σπίτι σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, με στόχο την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τούς κάτω την διάρκεια της θεραπείας.
Συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα ογκολογικά τμήματα των δυο παιδιατρικων νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά αξιοπρέπη και αποτελεσματική θεραπεία.Στα πλαίσια αυτά η φλόγα χρηματοδοτεί την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, την πρόσληψη ιατρών και άλλου προσωπικού υποστήριξης, την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων, ενώ η ίδρυση και λειτουργία του μοναδικοί στην Ελλάδα ακτινοθεραπευτικού τμήματος παίδων στο νοσοκομείο Κυριακού οφείλεται στον αγώνα των γονιών της φλόγας.
Χρηματοδότηση ταυτοποίησης δειγμάτων των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ. κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλίστηκα ταμεία και οικονομική στήριξη κατά το δυνατόν των οικονομικά ασθενέστερων.
Η φλόγα στην ηπειρο:
Η οργάνωση και πραγματοποίηση της έκθεσης είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας της ομάδας γυναικών φίλων της φλόγας Θεσπρωτίας.Γυναίκες της Ηπείρου εκφράζουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνει το παιδί και οικογένεια κατά του καρκίνου κάνουν κέντημα την αγάπη τους και σκύβουν με μητρική στοργή επάνω στα παιδιά της φλόγας.
H έκθεση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το τμήμα φλόγας Ηπείρου πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα στα τέλη Νοέμβρη Κυριαρχεί μια βδομάδα φιλοξενείται στο πνευματικό κέντρο της πόλης και αποτελεί πλέον θεσμού
και πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς, να γίνουν καλά να επιστρέψουν σπίτι τους με αυτά τα λαμπερά χαμόγελα που ραγίζουν καρδιές.
Όσο για τα εκθέματα τα οποία είναι θεσπέσια και με πολύ μεράκι έπρεπε ήδη να είχαν γίνει ανάρπαστα άραγε αν άνοιγε ένα μαγαζί όλοι δεν θα πηγαίναμε ;;; ας στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα με ένα μικρό λιθαράκι όπως μπορεί ο καθένας μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν και την υπέροχη συζήτηση που είχαμε μας αποχαιρέτησαν με ένα μεγάλο χαμόγελο ευχόμαστε αυτή η φλόγα να μην σβήσει ποτέ από μέσα σας!
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ