Νταμπίζας: «Υπήρξε στοχοποιημένη παραποίηση των λεγομένων μου»

0

Μία ομιλία με συναισθηματική φόρτιση, που περιλάμβανε μομφές και απαντήσεις σε όσα του καταλογίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, έκανε ο Νίκος Νταμπίζας στους παίκτες του Παναθηναϊκού πριν την προπόνηση της Τετάρτης (23/10). Ο Νταμπίζας επισκέφτηκε για τελευταία φορά το «Γεώργιος Καλαφάτης» και επιχείρησε να δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων στη φετινή πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Ο λόγος που σας ήθελα να σας μιλήσω είναι γιατί γράφτηκαν και κάποια πράγματα που με έχουν απογοητεύσει, κυρίως ηθικά, και με παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Θέσαμε κάποιους στόχους από πέρσι, όπως να μην υπάρχουν οφειλές στο πρόσωπό σας. Με τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στην ομάδα το πετύχαμε στο 100%, με εσάς (σ.σ. παίκτες, προπονητές) υπάρχει μία μικρή οφειλή αλλά κι αυτό είναι κάτι που τακτοποιείται.

Προσπαθήσαμε να έχουμε ένα πλάνο με πολλούς παίκτες από την Ακαδημία και να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή της. Και ο σύλλογος συνεχίζει να το πιστεύει αυτό το πλάνο. Θεωρώ πως είναι προσβλητικό και για τον προπονητή, αυτό που αναφέρθηκε πως στο ματς με Ατρόμητο πως κάποιοι δεν έπαιζαν πριν. Εμένα προσωπικά με έχει απογοητεύσει πάρα πολύ αυτό.

Στη ζωή μου και στη δουλειά μου έχω επιλέξει να μην έχω προσωπικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Ποτέ δεν το επεδίωξα. Και δεν το ήθελα γιατί ήθελα οτιδήποτε γράφεται για μένα, να μην επηρεάζεται από μία προσωπική σχέση, αλλά να είναι καθαρά προσωπική κρίση κάθε δημοσιογράφου.

Υπήρχαν όμως κάποια πράγματα που βγήκαν διαστρεβλωμένα. Όπως για παράδειγμα η ομιλία μετά το ματς με τον Άρη και μετά το ματς με την Ξάνθη. Γράφτηκε ότι είχα κακή σχέση με τον προπονητή. Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους τι συζητήσεις κάναμε μαζί μετά τον Άρη για να στηρίξουμε τον προπονητή. Γράφτηκαν πράγματα ότι σας είπα “κωλόπαιδα”, ή ότι “φταίτε εσείς για όλα”. Ή για τα ξενύχτια. Ξέρετε πολύ καλά τι σας έχω πει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί βγήκαν έτσι όλα αυτά προς τα έξω. Είναι μία εικόνα που δεν τιμάει κανέναν. Διάβαζα κάποια πράγματα και αισθανόμουν ότι όταν έμπαινα εδώ, με αντιμετώπιζαν σαν… Χίτλερ. Εμείς βάλαμε ορισμένους κανόνες λειτουργίας, φέραμε εξειδικευμένα προγράμματα για να σας βοηθήσουμε και να κάνουμε πιο ανταγωνιστική την ομάδα«.

Σε αυτό το σημείο, ο Νταμπίζας αναφέρθηκε ονομαστικά σε ποδοσφαιριστές, με τους οποίους γράφτηκε πως είχε έντονες συνομιλίες. Ο Νταμπίζας ρώτησε τον καθένα ξεχωριστά εάν είχαν βάση τα διάφορα δημοσιεύματα και πήρε αρνητικές απαντήσεις απ’ όλους. Μάλιστα, ο Νταμπίζας εξέφρασε την απορία του για την προέλευση των πληροφοριών και επισήμανε ότι από τέτοιες ιστορίες «δημιουργήθηκαν εντυπώσεις για το πρόσωπο μου«.

Έπειτα, ο Νταμπίζας κατέληξε ότι ο ίδιος αποχωρεί περήφανος για τη δουλειά του και τη συμπεριφορά του: «Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι δεν θέλετε να μιλήσετε αυτή τη στιγμή. Σας παρακαλώ όμως, και σας προκαλώ αν θέλετε, αν έχετε κάτι να βγείτε και να το πείτε δημόσια, ότι είχα κακή συμπεριφορά απέναντί σας. Θεωρώ πως υπήρξε στοχοποιημένη παραποίηση των λεγομένων μου, μετά τα ματς με τον Άρη και την Ξάνθη.

«Γράφτηκε πως ήμουν προσβλητικός σε διαπραγματεύσεις. Πρόσβαλλα σε οποιαδήποτε στιγμή, κάποιον από εσάς που συζητήσαμε σε νέα συμβόλαια; Υπήρξα προσβλητικός; Το ίδιο θα ρωτήσω και τους εκπροσώπους σας και θα ήθελα να βγουν και να το πουν κι εκείνοι, αν πρόσβαλλα κάποια στιγμή κάποιον. Είναι διαφορετικό να έχεις μία σκληρή στάση και να μην είσαι “ευχάριστος” ως προς αυτά που προσφέρεις σε μία διαπραγμάτευση, απ’ το να είσαι προσβλητικός. Οι αρχές που έχω στη ζωή μου είναι να σέβομαι πάντα τον άλλο. Και πάντα το έκανα».

Ξέρετε ποια θέση πήρα για να σας υπερασπιστώ, όχι για να σας κάνω… χάρη, αλλά γιατί πιστεύω εσάς. Δεν ήρθα εδώ να γίνω αρεστός. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω. Από μικρό παιδί, ο πατέρας μου, με έμαθε να πορεύομαι με αξίες και να είμαι αληθινός. Να σέβομαι και να συγχωρώ. Με αυτούς τους κανόνες μπήκα στην ομάδα και με αυτούς φεύγω σήμερα και σας χαιρετώ. Μπορώ να σας κοιτάω όλους στα μάτια και με το μεγαλύτερο παράσημο μου ήταν τα μηνύματα που πήρα από κάποιους από εσάς, μετά από όσα έγιναν«.

Πριν τους παίκτες, ο Νταμπίζας είχε μιλήσει στους προπονητές της ακαδημίας. Σε αυτούς, αναγνώρισε το σφάλμα του να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Νταμπίζας ανέφερε:

 «Δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία μας, ήταν μία απόφαση της διοίκησης. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για το καλό του Συλλόγου. Κάθε απόφαση που πήρα, την πήρα για το καλό του Παναθηναϊκού. Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθη, ίσως να έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα, ίσως δεν θα έπρεπε να έχω δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. Όμως, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε δυνατοί και ενωμένοι, όπως ήσασταν πάντα και να πετύχετε τους στόχους σας. Στο διάστημα που είμαι εδώ, προσπάθησα να έχετε τις καλύτερες συνθήκες και να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό».

Μετά την ομιλία του, ο Νταμπίζας χαιρέτησε κάθε προπονητή ξεχωριστά, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας…


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here