Ηγουμενίτσα: Η 3η Πανελλαδική Δράση Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Έλενας Ρόζου

0

200Κέντρα Ξένων Γλωσσών. 200διαφορετικά σημεία πολιτισμού και συνάθροισης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα. Εκατοντάδες μαθητές της Αγγλικής γλωσσάς «μαθαίνουν μέσα από το βίωμα» στην 3η Πανελλαδική Δράση Βιωματικής Εκπαίδευσης- Experiential School Project με βασικό θεματικό άξονα “Your Thoughts On Greece”.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλενα Ρόζου πρωτοπόρο όπως πάντα σε δράσεις που αφορούν στην ουσιαστική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ήταν εκείνος ο εκπαιδευτικός φορέας που έφερε τη Βιωματική Δράση στην περιοχή μας. Στον πυρήνα του εκπαιδευτικού μας οράματος βρίσκεται η προώθηση της βιωματικής, συνεργατικής και διερευνητικής μάθησης, έτσι, δεν θα μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε άμεσα στην εκπαιδευτική πρόκληση: οι μαθητές  γεμάτοι φιλόξενη διάθεση και κίνητρο για γλωσσική αλληλεπίδραση, βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι εξωτερικού, στην πόλη της Ηγουμενίτσας,πανέτοιμοι να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με τους επισκέπτες.

Οι διάλογοι ξεκινούσαν με αφορμή τα ερωτηματολόγια που είχαν οργανώσει οι μαθητές κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο του project και αφορούσαν γνώσεις, γνώμες και τον βαθμό πολιτιστικής εξοικείωσης των επισκεπτών με την κουλτούρα του ελληνικού χώρου και σταδιακά εξελίσσονταν σε συναρπαστικές συζητήσεις όπου ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις για ποικίλα ζητήματα. Τα διάφορα «πηγαδάκια» ανατροφοδοτούνταν συνεχώς και τα παιδιά μας αφενός συνέλεξαν άφθονο γλωσσικό input κι αφετέρου επεξεργάστηκαν στρατηγικές αφήγησης κι εξιστόρησης σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής σε αγγλόφωνο πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο περιείχε και σχετική ερώτηση για την  επιστροφή των μάρμαρων του παρθενώνα και η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών απάντησαν θετικά στο ερώτημα. Την έκπληξη των επισκεπτών προκάλεσε και  η χαρακτηριστικη άνεση των μαθητών, που σε τόση νεαρή ηλικία μιλούν άπταιστα την Αγγλική γλωσσά. Σε όλους τους ξένους επισκέπτες που συμμετείχαν μοιράστηκε «κέρασμα» από ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα.

**Οι φωτογραφίες έχουν την συγκατάθεση γονέων και κηδεμόνων

Δείτε τις παρακάτω εικόνες: 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here