Ο διαβήτης και ο ρόλος της οικογένειας

0

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του Διαβήτη καθώς στις 14 Νοεμβρίου εορτάζεται η ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ σε όλο τον κόσμο που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την πρόληψη του κοινού. Ο αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη αυξάνεται παγκοσμίως και το αίτημα για μία καλύτερη ποιότητας ζωής αποτελεί προτεραιότητα για την κοινότητα των διαβητικών.

Η υποστήριξη του ατόμου με διαβήτη είναι σημαντική και κυρίαρχο ρόλο σε αυτό παίζει η οικογένεια σε όλα τα στάδια της νόσου καθώς είναι εκείνη που βάζει τις βάσεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής με ισορροπημένη διατροφή και αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Επίσης , η οικογένεια συμβάλλει στην τήρηση της καθημερινής αγωγής του ατόμου με ΣΔ, την παρακολούθηση των μετρήσεων αλλά και την παρότρυνση για τη διατήρηση της ισορροπίας στη διατροφή και την άσκηση.

Σημαντικός επίσης είναι ο ρόλος της οικογένειας στην ψυχολογική υποστήριξη του ατόμου, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά, για τη μη περιθωριοποίηση τους και για το απαραίτητο αίσθημα της ασφάλειας που χρειάζονται.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στην εκπαίδευση τόσο των φροντιστών όσο και των νοσούντων καθώς η γνώση είναι η βάση της πρόληψης αλλά και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα (σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά)

Τα προϊόντα Sweet & Balance παραμένουν σύμμαχοι της οικογένειας και των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, μιας και στηρίζουν την προσπάθεια τους προτείνοντας διαρκώς νέες απολαυστικές επιλογές*  και βοηθώντας τους έτσι να μένουν πιστοί, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε ένα σωστό διαιτολόγιο, χωρίς να κουράζονται και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.  Τα Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένες θερμίδες και περιορισμένα λιπαρά με πάνω από 30 γευστικές επιλογές  γι’ αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό.
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here